ОФІЦІЙНО. Барселона не відмовляється від участі в Суперлізі

Каталонці борються за створення турніру до кінця

Сьогодні «Барселона» зробила офіційну заяву з приводу своєї участі в Суперлізі. З нього випливає, що каталонський клуб не збирається виходити з числа учасників турніру:

«Барселона» поділяє думку більшості європейських топ-клубів про те, що в футболі необхідно провести структурні реформи, спрямовані на забезпечення фінансової стійкості і життєздатності, підвищення видовищності для уболівальників.

У цьому контексті рада директорів «Барселони» в терміновому порядку прийняла рішення про участь в Суперлізі в якості клубу-засновника змагання. Метою турніру було підвищення якості та привабливості шоу, пропонованого для глядачів.

Рішення було прийнято з переконанням, що можлива відмова від участі в цій ініціативі як клубу-засновника була би історичною помилкою. Як світовий еталонний спортивний клуб, ми відстоюємо лідерське покликання клубу, яке є невід'ємною частиною самобутності і спортивного та соціального духу організації.

З огляду на соціальну реакцію, викликану вищезгаданою ініціативою, не можна заперечувати, що «Барселона» розуміє необхідність проведення набагато більш глибокого аналізу причин, що викликали цю реакцію. Ця робота з поглибленого аналізу вимагає часу і необхідної безтурботності, щоб більше не робити будь-яких поспішних дій.

Ми вважаємо не менш важливим відзначити об'єктивний факт, що суд ООН вже надав запитуваний терміновий юридичний захист, підтвердивши тим самим законність ініціативи клубів-засновників проекту Суперліги. У зв'язку з цим клуб вважає недоречним, що необхідний процес роздумів і дебатів встановлюється під критеріями невиправданого тиску і залякування.

Незважаючи на те, що «Барселона» прекрасно усвідомлює важливість і інформаційний інтерес, викликаний цим питанням, а також необхідність завжди діяти з максимальною прозорістю, «Барселона» завжди буде діяти з обережністю і закликає до максимального розуміння, поваги і навіть терпіння до соціальної стороні питання і громадської думки».

Олег Дідух Джерело: ФК Барселона
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 06 травня 2024, 00:23 4

Головний тренер «Шахтаря» розповів про перемогу над «Чорноморцем»

Коментарі