Григорій СУРКІС: «Динамо запрошували в Суперлігу - в проект G-14»

Один з власників київського клубу висловився про Суперлігу

Колишній президент «Динамо» Київ Григорій Суркіс висловився про створення Суперліги, а також розповів, що свого часу клуб запрошували до G-14.

Організація була створена в 2000 році 14 топ-клубами Європи, проте пізніше була ліквідована.

«Я ще з 90-х років спостерігав спроби створити щось подібне. Якщо пам'ятаєте, була організація G-14, куди запрошували «Динамо» під час мого перебування президентом клубу. Ми тоді не підтримали ідею. Я вважаю ідею Суперліги негативною. Я розглядаю це як черговий шантаж з боку дюжини клубів. Цей проект з'явився раптом перед засіданням УЄФА, щоб не було винесено і проголосовано новий формат Ліги чемпіонів».

«Чому проект не має перспективи? Через реакцію уболівальників, в тому числі клубів на кшталт «Ліверпуля» і «Челсі». Відмова «Баварії», «Боруссії» Дортмунд, «Порту» і інших. На мій погляд, ще й гравці стали заручниками дій клубів. А візьмемо «Манчестер Сіті» і Зінченка. Тобто Олександр повинен був визначитися, буде він в Суперлізі або буде виступати за збірну України? Я вважаю, що Суперліга руйнує європейський футбольний порядок».

«І Суперліга вбиває рівні можливості участі в турнірах для всіх клубів. Я б назвав Суперлігу кілерами футболу», - сказав Суркіс.

Іван Зінченко Джерело: FootballHub
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 02 травня 2024, 06:20 5

Між Шахтарем та Динамо зберігся інтервал у 4 очки за 4 тури до фінішу

Коментарі