УЄФА в шоці! За участь у Європейській Суперлізі будуть банити нещадно

12 грандів планують оголосити про створення закритої Європейської Суперліги

УЄФА опублікував заяву з приводу можливого оголошення про створення так званої закритої Європейської Суперліги деякими англійськими, іспанськими та італійськими клубами:

«УЄФА, Футбольна асоціація Англії (ФАА), Прем'єр-ліга, Королівська іспанська футбольна федерація (КІФФА) і Ла Ліга, а також Італійська федерація футболу (ІФФ) і Серія А отримали інформацію, що деякі англійські, іспанські та італійські клуби, можливо, планують оголосити про створення закритої так званої Суперліги.

Ми хочемо підкреслити, що якщо це станеться, то ми-- УЄФА, ФАА, КІФФА, ІФФ, Прем'єр-ліга, Ла Ліга і Серія А, а також всі асоціації ФІФА і УЄФА - не припинимо загальних зусиль, щоб зупинити цей цинічний проект, заснований на особистій вигоді декількох клубів, в той час як суспільству, більш ніж коли-небудь, потрібна солідарність.

Ми розглянемо всі доступні нам заходи на всіх юридичних та спортивних рівнях, щоб запобігти цьому. Футбол базується на відкритих змаганнях і спортивному принципі, і ніяк інакше.

Як раніше повідомляли ФІФА та шість її конфедерацій, клуби, що взьмуть участь в цьому проекті, будуть дискваліфіковані та не зможуть виступати в будь-яких інших турнірах на національному, європейському або світовому рівні, а їх футболістам може бути заборонено виступати за національні збірні.

Ми дякуємо клубам інших країн, особливо французьким і німецьким, які відмовилися від участі в цьому проекті. Закликаємо всіх шанувальників футболу, вболівальників і політиків приєднатися до нас у боротьбі проти подібного проекту, якщо буде оголошено про його запуск. Наполегливому користолюбству небагатьох пора покласти край. Всьому є межа».

Великий розкол у Європі. 12 топ-грандів погодили створення Суперліги

Микола Степанюк Джерело: УЄФА
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 07 травня 2024, 11:58 0

Британець оцінив прогрес українського чемпіона

Коментарі