Великий розкол у Європі. 12 топ-грандів погодили створення Суперліги

В УЄФА назвали пропозицію про закриту Суперлігу «цинічним проектом»

Група найбагатших і найбільш знаменитих футбольних клубів Європи погодила план створення нового клубного турніру, який змінить структуру, економіку і відносини у світовому футболі.

Після місяців секретних переговорів команди, що «відкололися», можуть зробити оголошення вже у найближчі дні.

Щонайменше 12 команд або зареєструвалися як члени-засновники, або висловили зацікавленість у приєднанні до цієї групи. У їхньому числі: 6 клубів з англійської Прем'єр-ліги, 3 - з найвищого дивізіону Іспанії і 3 - з Італії.

Так звана Європейська Суперліга, про яку вони домовилися - альянс провідних клубів, ближчий за концепцією до закритих ліг, таких як NFL, NHL і NBA, ніж нинішня модель футболу. Це призведе до найзначнішої реструктуризації елітного європейського футболу з 1950-х років і може ознаменувати найбільший переділ ринку в сучасній історії спорту.

Нова модель Суперліги дозволить найбагатшим клубам поділити між собою мільярди доларів річного доходу.

Європейські футбольні чиновники пробують заблокувати цей план. Прем'єр-ліга засудила цю концепцію в заяві і розіслала лист своїм 20 клубам-членам, попереджаючи їх не брати в цьому участь. Найвищі посадові особи в Іспанії та Італії провели екстрені засідання.

Офіційні особи керівного органу європейського футболу (УЄФА) назвали пропозицію про закриту Суперлізі «цинічним проектом». Заява була підписана Прем'єр-лігою в Англії, Ла Лігою в Іспанії, Серією А в Італії, а також футбольними федераціями цих країн.

12 клубів-засновників Європейської Суперліги

УЄФА в шоці! За участь у Європейській Суперлізі будуть банити нещадно

Микола Степанюк Джерело: New York Times
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 28 квітня 2024, 06:00 0

Команди розділяють лише п'ять очок, тож перемога киян наблизить їх у таблиці до суперників

Коментарі