Рейтинг WTA. Світоліна закріпилася в топ-5, Барті зберегла перший рядок

Петра Квітова покинула десятку найкращих

Минулого тижня жінки провели один з найбільших турнірів в сезоні. На змагання WTA 1000 в Маямі перемогу святкувала австралійка Ешлі Барті, яка захистила свій титул зразка 2019-го (минулого сезону дані змагання не проводилися через карантин), а також зберегла за собою статус першої ракетки світу.

Фіналістка Б'янка Андреєску з Канади зробила найбільший прогрес в першій десятці, піднявшись з дев'ятого на шосте місце. Цікаво, що за новими правилами Андреєску збереже ще на рік очки за перемогу на турнірі в Індіан-Веллсі за 2019 рік, так як дані змагання двічі скасовували.

Невдалою виявився тиждень для чешок, Кароліна Плішкова опустилася на три рядки, Петра Квітова - вилетіла з десятки і тепер 11-а.

Топ-10 рейтингу WTA

На турнірі в Маямі відмінно виступила українка Еліна Світоліна, яка дійшла до півфіналу. Це дозволило нашій першій ракетці закріпитися на п'ятій позиції і в найближчому майбутньому прицілитися до четвертої.

Що стосується інших українок, то багато хто почав втрачати очки, адже повна заморозка рейтингу вже не працює. Особливо це вдарило по Дар'ї Лопатецькій. Надія Кіченок втратила очки за позаторішнє несподіване подолання кваліфікації в Чарльстоні, але це не схоже на велику проблему.

Якщо не враховувати Даяну Ястремську, статус якої на сьогодні їй не дозволяє виступати, то в майбутній зустрічі в рамках Кубка Біллі Джин Кінг проти збірної Японії зіграють наші найкращі на даний момент тенісистки в рейтингу.

Українки в рейтингу WTA

У Чемпіонській гонці Барті увірвалася до топ-3, а Світоліна повернулася в число найкращих. Тепер вона в десятці і до восьмого прохідного місця на Підсумковий турнір все ближче. У решти українок не все так гладко, але і завдання у них трохи інші.

Чемпіонська гонка WTA

Українки в Чемпіонській гонці WTA

Володимир Клепач Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Теніс | 27 квітня 2024, 22:52 2

Кривдниця Світоліної переграла Вікторію Азаренко

Коментарі