Світоліна програла першій ракетці світу в півфіналі турніру в Маямі

Українка не зуміла нічого протиставити Ешлі Барті

Перша ракетка України Еліна Світоліна (№5 WTA) завершила виступи на турнірі WTA 1000 в Маямі.

У матчі 1/2 фіналу українка, посіяна під п'ятим номером, поступилася лідеру світового рейтингу австралійці Ешлі Барті.

Майамі. Півфінал
Еліна Світоліна (Україна) - Ешлі Барті (Австралія) - 3:6, 3:6

Перед матчем Барті, безумовно, була фавориткою, але все ж очікувалося, що Еліна зможе поборотися. По факту створити проблем австралійці не вийшло, Ешлі виграла дуже впевнено, навіть незважаючи на деякі проблеми зі здоров'ям.

Барті почала дуже потужно, відразу ж оформила брейк і більше по ходу партії навіть не давала Світоліній зрівнятися. Еліна намагалася створювати тиск на опонентку, грати більш глибоко і гостро, але дуже часто через це помилялася. Ешлі також допускала велику кількість помилок, але її атакуючий потенціал дозволяв нівелювати всі погрішності. Українка в середині партії мала шанс переломити хід зустрічі під час невеликого спаду у дівчини по інший бік корту, але, вигравши два гейми поспіль, стільки ж і програла.

У другому сеті основна боротьба розгорнулася з четвертого по шостий гейми. Спочатку Еліна віддала свою подачу, потім ледве-ледве зуміла відвоювати зворотний брейк, після чого сил не залишилося, і вона відпустила австралійку в рахунку. По такій грі камбекнути було неймовірно складно, і шансів після цього навіть не випало.

Але засмучуватися після цього матчу не варто. Еліна в Маямі перевершила всі очікування і прогнози, оновила свій особистий рекорд на дуже престижних змаганнях, очки за які обов'язково йдуть в рейтинг, адже замінити їх нічим не можна. Також Світоліна піднялася в Чемпіонській гонці і на даний момент має непогані шанси вчетверте зіграти на Підсумковому турнірі. Звичайно ж, про це поки говорити рано, але наздоганяти завжди важче.

Це була сьома зустріч тенісисток, австралійка виграла вдруге. У новій редакції рейтингу WTA Світоліна збереже п'яту позицію.

У фіналі Барті зіграє з Б'янкою Андреєску з Канади (№9 WTA) або Марією Саккарі з Греції (№25 WTA).

Володимир Клепач Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 02 травня 2024, 06:35 1

1 травня «Боруссія Д» обіграла парижан 1:0 у першому матчі 1/2 фіналу Ліги чемпіонів

Коментарі