Андрій ШЕВЧЕНКО: «Казахстан грає другим номером, очікуємо непростий матч»

Наставник збірної України висловився про майбутній матч відбору на ЧС-2022

Головний тренер збірної України Андрій Шевченко поділився очікуваннями від матчу кваліфікації ЧС-2022 з Казахстаном.

- На жаль, неприємна новина. Євген Коноплянка на тренуванні отримав травму і не зіграє завтра.

- З урахуванням того, які є проблеми на позиції вінгера, чи пов'язано це з новою тактичною схемою команди?
- До кожного суперника готуємося по різному. Спробували дві системи, які працюють. Будемо бачити, яка підходить краще під цього суперника.

- Що можете сказати про збірну Казахстану, як про команду? Наскільки правда, що з Казахстаном буде грати важче, ніж з Францією, адже тиск буде вищим?
- Казахстан команда, яка до кінця бореться. Вони грають другим номером. Завтра будемо чекати непростий матч. Перед нами стоїть завдання - виграти. Розуміємо, що буде протистояти організована команда, яка буде намагатися відібрати очки. Не має значення, з якою командою ти граєш. Це дуже короткий турнір. Завдання - потрапити на чемпіонат світу, з першої путівки або з другого місця і з плей-оф. Кожне очко важливе. Відповідальність однакова, як з Францією, так і Казахстаном.

- Чи проводяться зустрічі національної команди з гравцями збірної попередніх років?
- У сьогоднішній ситуації з локдауном це було б злочином, якби ми проводили якісь зустрічі. Доступ до команди обмежений. Є порядок.

- Після завтрашнього матчу, чи будете знати склад, який брати на Євро?
- Що стосується Євро, спілкувався з Роберто Манчіні, спілкувалися на тему того, щоб УЄФА дала можливість розширити заявочний лист у зв'язку з цією ситуацією і ковідом. Я підтримую його (Манчіні), це правильне рішення. Мені такі ініціативи підходять. Що стосується підготовки на Євро, я думаю, що зараз немає сенсу про це говорити, ще є час. Однозначний список буде розширенішим, буде більша кількість гравців, ніж зараз. Подивимося кінцівку сезону і як відновлюються гравці, які отримали травму. Виходячи з цього будемо робити розширений лист, а потім заявочний лист.

Максим Гаптар Джерело: Українська асоціація футболу (УАФ)
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 24 травня 2024, 06:55 0

Ветеран хевівейту вірить у Тайсона

Коментарі