ШЕВЧУК: «Схема з трьома захисниками ідеально підходить для збірної України»

Шевченко і його тренерський штаб проявили гнучкість, вважає фахівець

Колишній захисник донецького «Шахтаря» і збірної України В'ячеслав Шевчук поділився думкою про тактичну схему збірної України в матчі відбору на ЧС-2022 проти Фінляндії.

«Для мене, звичайно ж, було дивно бачити, що збірна України вийшла грати у три центральні захисники, тому що останнім часом збірна завжди грала в 4-3-3 або в 4-1-4-1. Тому відмінно, що Шевченко і його тренерський штаб проявили гнучкість. Взагалі, я вважаю, що гра в три центральні захисники - найпрогресивніша зараз модель у світі. Ця схема ідеально підходить для нашої збірної. У нас є класні захисники: зліва Соболь і Миколенко, справа - Караваєв. Але у нас зараз немає швидких вінгерів, якими свого часу були Коноплянка і Ярмоленко. Раніше вони могли використовувати цей простір для швидких проходів.

Зараз в центральній зоні є Зінченко і Маліновський, які відмінно грають у позиційні атаки. У матчі з Францією, коли гравці збірної України отримували м'яч, ми могли побачити, що у нас виходили швидкі позиційні атаки», - зазначив Шевчук.

Михайло Шаповалов Джерело: Футбол 1/2/3
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 07 травня 2024, 10:01 0

Артемом цікавляться «Атлетіко» та «Барселона»

Коментарі