Президент УЄФА: «Шахтар демонструє фантастичний прогрес»

Александер Чеферін поділився своєю думкою з приводу «Шахтаря»

Президент УЄФА Александер Чеферін в інтерв'ю клубному каналу «Шахтаря» поділився думкою з приводу донецького клубу:

- Александере, наскільки, за вашими відчуттями, прогресує ФК «Шахтар»? Чи пам'ятаєте ви перший сезон «гірників» у Лізі чемпіонів? Що змінилося відтоді?
- Так, «Шахтар» демонструє фантастичний прогрес. Я спостерігав за клубом у фінальній частині Ліги Європи минулого сезону - деякі матчі були просто чудовими! У вас відмінна команда, наскільки я чув, чудовий президент і гарний директор з футболу Дарійо Срна. Мені подобається «Шахтар». Сподіваюсь, що команда максимально успішно виступатиме і в майбутньому. Клуб добре розвивається, надто враховуючи те, що досі не має змоги грати вдома. Значно важче постійно пересуватися, щоб проводити як домашні, так і виїзні матчі, й при цьому грати добре.

- Дарійо Срна - легенда «Шахтаря». Що можете сказати про нього як про футболіста, про стиль гри?
- Дарійо все ще міг би грати - досі у формі. Він чудовий футболіст і водночас відмінно справляється з нинішньою роботою директора з футболу. Я дуже поважаю Дарійо. Він відмінний директор з футболу та мій друг.

- Розкажіть трохи про реформу Ліги чемпіонів: це буде перехід 2024 року на так звану швейцарську систему? Чи не спричинить він труднощі для клубів не з провідних чемпіонатів?
- Сьогодні в основному турнірі беруть участь 32 клуби, а з впровадженням реформи їх стане 36. Тобто подолати кваліфікацію зможуть ті самі, плюс ще 4 учасники. Проте ми іноді стикаємося з типовим популізмом і неправильним тлумаченням самої ідеї. А вона чудова: ви матимете ще більше шансів пройти, адже більше команд братиме участь. А ті, хто говорить, що це може стати проблемою, найімовірніше, не слухають уважно або ж не розуміють змісту реформи.

Олег Дідух Джерело: ФК Шахтар Донецьк
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 27 квітня 2024, 22:51 2

Бельгійський воротар відновився від травми

Коментарі