Не змогли «обмити» новий газон. Маріуполь і Минай обійшлися без голів

Приазовці набрали друге очко за чотири місяці

Головний тренер «Маріуполя» Остап Маркевич після великої поразки в минулому турі від «Колоса» зробив суттєві зміни у стартовому складі. Замість Кудрика, Стасюка, Топалова, Чеха, Горбунова і Меліченка на поле вийшли Гальчук, Кащук, Кирюханцев, Драмбаєв та гравці, які відбули дискваліфікацію - Биков і Танковський. Після поразки від «Інгульця» кадрову ротацію здійснив і Василь Кобін. Замість Пиняшка, Ткачука, Шиндера, Книша, Ковтуна і Мілевського у гру вступили Матич, Лопирьонок, Сніжко, Ахмедзаде, Малепе (відбув дискваліфікацію) і Петрусенко.

Господарі поля, які повернулися на рідний стадіон після тривалої перерви, за підтримки вболівальників активніше розпочали матч і створили декілька загроз біля воріт Поповича. Спочатку капітан «Маріуполя» Мишньов намагався ударом сходу завершити передачу партнера, але пробив поруч з рамкою воріт. Після передачі Кирюханцева міг відзначитися і Очеретько, але воротар «Минаю» парирував удар суперника.

Гості, які перебувають у нижній частині турнірної таблиці, також намагалися знайти шляхи взяття воріт азовців. Мав момент Маємбе, котрий з вигідної позиції пробив мимо рамки воріт. Натомість маріупольці мали ще кращу нагоду змінити нулі на табло стадіону, але Попович рятує ворота після удару з декількох метрів Мишньова, якого вивів на ударну позицію Танковський.

Другий тайм розпочався черговими атаками господарів поля, але до небезпечних моментів справа не доходила. В складі азовців відбулися декілька замін, а відзначитися міг кращий бомбардир «Маріуполя» у нинішньому чемпіонаті Бондаренко, але Артем пробив низом поруч з дальньою штангою.

Боротьба за м'яч точилася в основному на підступах до обох воріт, але через неточні завершальні передачі та удари небезпечні моменти не виникали. За нічийного рахунку напруга на полі постійно наростала. В одному з моментів м'яч влучив у руку легіонера «Минаю» Маємбе, але арбітр Абдула вважав, що все було в рамках правил. Згодом міг забити переможний гол Кулаков, але і Андрію також забракло влучності.

У підсумку азовці в статусі господарів поля не перемагають в УПЛ вже 8 матчів поспіль: дві нічиї та шість поразок. Натомість вони перервали свій пропускний серіал у чемпіонаті, який тривав впродовж 7 матчів - 14 м'ячів. «Минай» же перервав пропускний клубний рекордний серіал довжиною в 10 ігор - 22 м'ячі. Але закарпатці на полях суперників і далі не можуть відсвяткувати першу перемогу в чемпіонаті.

Українська Прем'єр-ліга. 19-й тур.

«Маріуполь» - «Минай» - 0:0

Танковський, 87 - Сніжко, 60, Хахльов, 77

«Маріуполь»: Гальчук - Драмбаєв (Стасюк, 64), Чоботенко, Биков (Мампассі, 64), Кирюханцев - Танковський, Мишньов - Очеретько (Горбунов, 58), Бондаренко (Чех, 74), Кащук (Топалов, 46) - Кулаков.

«Минай»: Попович - Малепе, Матіч, Лопирьонок, Маємбе - Петрусенко, Сніжко (Ткачук, 90+2) - Нурієв, Хахльов (Бойко, 81), Кожанов (Пиняшко, 66) - Ахмедзаде (Шиндер, 66).

Арбітр: Анатолій Абдула (Харків).

Стадіон: ім. В. Бойко (Маріуполь).

Удари (у площину): 8 (3) - 5 (2)
Кутові: 6 - 7
Оффсайди: 4 - 1.

МАРІУПОЛЬ-МИНАЙ.ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 3°C

Ілля Береза Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 06 травня 2024, 23:25 3

Юлія не дуже хоче їхати з Іспанії

Коментарі