Реформа ПФЛ? У Першій лізі влітку може опинитися 20 команд і 2 групи

Президент ПФЛ Олександр Каденко повідомив про можливу реорганізацію

Президент ПФЛ Олександр Каденко повідомив, що турнір Першої ліги влітку може бути реорганізований:

«На засіданні ПФЛ 17 березня, безумовно, однією з головних тем буде формат проведення змагань у наступному сезоні. Це пов'язано з регламентом УПЛ, за яким 3 [молодіжних] команди з Прем'єр-ліги за підсумками сезону перейдуть у Першу лігу.

Будемо розглядати різні варіанти. Не можу сказати, який варіант стане остаточним. Можливо, це буде 20 команд, з огляду на те, що зараз є 16 і додасться 3. Може, ми приймемо рішення зіграти додатковий матч плей-оф за право виступати у Першій лізі між командами Другої ліги.

Можливо, щоб зменшити фінансове навантаження на клуби, в Першій лізі буде дві групи за територіальним принципом. Потім найкращі команди сформують групу від 1-го і до 10-го місця і розіграють путівки в УПЛ. Решта команд сформують другу групу, тоді вже будуть їздити по всій Україні, за збереження прописки у дивізіоні».

Нагадаємо, за поточним регламентом, з Першої ліги в УПЛ вийдуть 3 команди, а в зворотному напрямку піде тільки одна, і УПЛ буде розширена до 16 команд. З Першої ліги знизяться в класі 2 клуби, а з Другої піднімуться 4 колективи.

Микола Степанюк Джерело: ПФЛ
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 01 травня 2024, 15:24 2

Колишні гравці «Динамо» ще не помирилися

Коментарі