ШЕВЧУК: «Каштру потрібно було зробити дзеркальну схему проти Фонсеки»

Експерт прокоментував матч Ліги Європи між «Шахтарем» і «Ромою»

Експерт телеканалів Футбол 1/2/3 В'ячеслав Шевчук прокоментував матч 1/8 фіналу Ліги Європи, в якому донецький «Шахтар» поступився «Ромі» (0:3):

«Я очікував набагато більшого від «Шахтаря». Зрозуміло, що зараз у них велика криза і спад в грі. Але я думав, що на такі матчі проти «Роми» «Шахтар» збереться і сконцентрується, і придумає щось незручне для Фонсеки. Але, на жаль, дива не сталося. Фонсека дуже добре знає «Шахтар», знає його слабкості. «Рома» дуже добре була підготовлена, це було видно.

Грали вони в три центральні захисники, за схемою 5-2-3. Дуже здивувало, що Фонсека дуже грамотно перекрив лінію оборони, коли «Шахтар» робив білд-ап. Мхітарян падав трохи в глибину, перекриваючи опорного півзахисника, а Пеллегріні блокував Матвієнка. Як тільки йшла на нього передача, він відразу з правого боку закривав йому ліву ногу. Тобто, вихід з оборони тільки через Трубіна.

Індивідуально тут не можна нікого звинувачувати. Зрозуміло, що позиційні помилки сталися в обороні, до цього - в півзахисті. Ми побачили, як Ісмаїлі не пішов до кінця. У нього в зоні залишався гравець, який був небезпечніше. Там Тайсон міг опуститися раніше.

У будь-якому випадку, я вважаю, що Каштру повинен був розуміти, що Фонсека останнім часом використовує в схемі три центральні захисники. Каштру потрібно було зробити дзеркальну схему, так само як було проти «Інтера». Тоді він здивував «Інтер». Конте був тоді не готовий. Якби грали в три центральні захисники, перший гол не стався б.

У другому таймі «Шахтар» почав відкритий футбол. «Шахтар» проводив позиційні швидкі атаки, залишивши «Ромі» багато простору, чим вона і скористалася. Забили другий м'яч, потім стандарт. На стандартах завжди є проблеми у «Шахтаря». Вони не були готові до цього.

Мене дуже розчарували в цьому матчі досвідчені гравці. Персонально - це Тайсон, Алан Патрік і Марлос. Це досвідчені гравці, які в складні моменти повинні брати на себе відповідальність і більш гостро грати. Плюс Мораес. У цих чотирьох гравців, як на мене, є великі проблеми в грі. Потрібно швидше приймати якісь заходи, підключати молодих гравців. Може, тренер має бути більш жорстким. Чи дає йому менеджмент можливість взяти за кадик, і щоб хлопці розпочали по-іншому грати?»

Микола Степанюк Джерело: Футбол 1/2/3
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 30 квітня 2024, 06:30 99

Команда Юрія Вернідуба входить до топ-3, значно відірвавшись від Дніпра-1

Коментарі