Євген ТКАЧУК: «Були пропозиції з топ-клубів Азії, але обрав Металіст 1925»

Захисник – про свій перехід в «Металіст 1925»

Досвідчений захисник Євген Ткачук відомий своїми виступами за «Ворсклу», виступами у Лізі Європи і навіть викликом до національної збірної під керівництвом Михайла Фоменка. Останні роки вихованець запорізького футболу виступав у Казахстані, а цієї зими прийняв запрошення «Металіста 1925» попри ласі запрошення від грошовитих топ-клубів Азії.

Євген Ткачук у інтерв'ю Sport.ua розповів про свій переїзд до Харкова, адаптацію у колективі, а також поділився планами на весняну частину сезону.

- Євгене, як виник варіант з «Металістом 1925»? Довго вагалися перед ухваленням рішення?
- Мені зателефонували керівники клубу і запропонували зустрітися. Зустріч була дуже плідною, вдалося все обговорити. Зрозумів, що «Металіст 1925» - клуб з великими амбіціями, тому вирішив приєднатися до цього проекту.

- Що вам запам'яталося за час виступів в ФК «Шахтар» Караганда? Досвід виступів у Казахстані був для вас корисним?
- За три роки в мене залишилося багато приємних спогадів про цей клуб. Мав змогу познайомитися з низкою нових людей, здобув чималий життєвий досвід. Важливо, що в заключному матчі минулого сезону вдалося вийти в єврокубки і до цього успіху я доклав руку. З завданням ми впоралися і від цього радісно на душі.

- Наскільки для вас було важливо повернутися в Україну? Можливо, мали якісь пропозиції з закордону?
- Звісно, прагнув повернутися в Україну. Задоволений, що отримав пропозицію від харківського клуба. Нарешті матиму змогу частіше бачити своїх рідних. Для мене це дуже важливо. Хоча у мене були пропозиції з солідних клубів Азії, але для мене харківський клуб був пріоритетним.

- Перед підписанням спілкувалися з Валерієм Кривенцовим? Яке на вас враження справив цей спеціаліст?
- Знав Кривенцова тільки за грою проти команд, які він очолював. Завжди було цікаво і водночас дуже складно грати проти його футболістів. Відразу помічалося, що це хороший спеціаліст, який може навчити гравців багато чому.

- Як пройшла адаптація у новому колективі? З ким встигли найбільше здружитися?
- З адаптацією проблем не було, вона пройшла досить швидко. Доводилося у своїй кар'єрі змінювати команди, тому така ситуація для мене не є стресом. У «Металіста 1925» хороший, дружній колектив. Радий, до приєднався до цієї команди. З хорошим настроєм готуємося до відновлення чемпіонату.

- Які у вас очікування від першого офіційного матчу у 2021 році проти «Альянсу»?
- Сподіваюся, що зможемо здобути перемогу у домашньому матчі і порадувати своїх вболівальників. Не можемо втрачати залікові пункти, адже перед нами стоять амбітні завдання. Турнірне становище непросте, проте зробимо усе можливе, щоб досягти бажаного результату.

- Які завдання особисто перед собою ставите на весняну частину сезону?
- Прагну зіграти на найвищому рівні якомога більше матчів навесні. Хочу своєю грою принести користь «Металісту 1925».

Олег Дідух Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 17 травня 2024, 11:20 7

Колишній нападник київського «Динамо» дав прогноз на бій українця проти Тайсона Ф'юрі

Коментарі