Мірча ЛУЧЕСКУ: «Кажуть, що Динамо схоже на той Шахтар? Це комплімент»

Наставник київської команди розповів про підготовку до поєдинку із «Вільярреалом» у Лізі Європи

Головний тренер київського «Динамо» Мірча Луческу поділився очікуваннями від першого матчу 1/8 фіналу Ліги Європи проти іспанського «Вільярреала».

- Головний тренер «Вільярреала» Унаї Емері в своєму інтерв'ю сказав, що нинішнє «Динамо» дуже нагадує «Шахтар», який грав проти «Севільї». Наскільки ви згодні з цим твердженням?
- Якщо він говорить, що наша гра схожа на той «Шахтар» (у півфіналі Ліги Європи сезону 2015/2016 «Шахтар» поступився Севільї - 2:2 вдома і 1:3 у гостях - прим. ред.), то я сприймаю це як комплімент. «Шахтар» того часу грав дуже видовищно, мав у складі багато технічних бразильців. Якщо він вважає, що наші гравці зараз грають так само, то це - комплімент.

Я пам'ятаю цю гру. У Львові ми повинні були виграти. Але та «Севілья» була дуже сильна. Недарма ж вона виграла Лігу Європи.

- Унаї Емері називають фахівцем з Ліги Європи через його успіхи у цьому турнірі. Наскільки цей фактор впливає на вас? І, якщо впливає, то як ви від цього абстрагуєтесь?
- Немає сенсу розділяти змагання. Тренер готується до кожної гри. Про Емері можу сказати, що він - дуже хороший тренер. Він детально опрацьовує кожну гру, добре аналізує суперників, готує свою команду, яка складена з дуже досвідчених гравців, у порівнянні з нашими. Емері попрацював і в Лондоні, і в Парижі. Це дуже хороший тренер.

Що стосується «Вільярреала»... Команда довго грає в Іспанії, там всі один одного знають, там складно когось здивувати. Але в Європі їх важче вивчати, вони дуже добре виступають в Європі. У них прекрасні результати в Європі. Це дуже міцна команда з досвідченими гравцями. Дуже збалансована і добре організована команда.

У «Вільярреала» дуже хороший підбір гравців, збалансований по вікових групах. Також вони мають найкращого гравця, Жерара Морено, який прагне дістатися рівня європейської топ-зірки.

- 1/8 фіналу Ліги Європи - вже хороше досягнення для «Динамо». Чи можна сказати, що для «Динамо» чемпіонат - пріоритет?
- Ми не на базарі, щоб торгуватися. Найважливіша гра - це наступна. Будь-яка перемога приносить радість і гарний настрій. Дає тільки плюси гравцям. Я не хочу, щоб «Динамо» робило крок назад.

- Який стан здоров'я Циганкова і Вербича?
- Для мене основа - це гравці, які виходять на поле. Вербич повернеться наприкінці квітня. Бурда і Белуце вибули надовго. Попов за 3-4 дні повернеться до тренувань. Щодо Циганкова - все покаже сьогоднішнє тренування. Гармаш вже тренується, але він дуже багато пропустив.

Гравцям дуже складно повертатися. Гармаш пропустив тренувальний збір. А зараз у нас багато матчів, тренування, по суті, підтримуючі. Складно увійти в ритм. Через кліматичні умови поля знаходяться у поганому стані.

Матч 1/8 фіналу Ліги Європи «Динамо» - «Вільярреал» відбудеться в четвер, 11 березня, о 19:55 за київським часом.

Михайло Шаповалов Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 21 травня 2024, 22:50 0

«Синьо-жовті» поступилися у стартовому поєдинку сербам, Чехія розгромила Кіпр 5:0

Коментарі