Арсенал - Бенфіка. Прогноз і анонс на матч Ліги Європи

Команди з'ясують відносини, по суті, з чистого аркуша

У четвер, 25 лютого, у Афінах на нейтральному полі стадіону «Георгіос Караїскакіс» відбудеться матч-відповідь 1/16 фіналу Ліги Європи, в якому лондонський «Арсенал» прийме португальську «Бенфіку». У першому поєдинку тижневої давнини клуби розійшлися миром - 1:1.

«Арсенал»

Команда Мікеля Артети на шляху до плей-оф Ліги Європи змогла стати кращою командою групової стадії розіграшу. У шести поєдинках групи вона здобула 6 перемог, чого жодна інша команда добитися не змогла. Як наслідок, позаду «канонірів» в турнірній таблиці групи В залишилися норвезький «Мольде», австрійський «Рапід» із Відня та ірландський «Дандолк».

На відміну від євротурніру, справи у «Арсеналу» в національному чемпіонаті Англії в той же самий час йдуть не настільки райдужно. У таблиці АПЛ він займає зараз 11 місце, маючи 34 очки після 25 проведених матчів. Багаж колективу сформували 10 перемог та 4 нічиї, але обтяжують 11 поразок.

У п'яти останніх на сьогодні поєдинках в англійському чемпіонаті підопічні Артети мають у пасиві 3 поразки при 1 перемозі та 1 нічиїй. 30 січня вони вдома поділили очки із «Манчестер Юнайтед» (0:0), після чого програли по черзі «Вулверґемптону» (1:2 на виїзді, 2 лютого) та «Астон Віллі» (0:1 на виїзді, 6 лютого). Далі відбулася домашня перемога над «Лідсом» (4:2, 14 лютого) та поразка на своєму полі від «Манчестер Сіті» (0:1, 21 січня). У проміжку між виграшем у «павичів» та невдачею у зустрічі із «городянами» лондонці в Римі зіграли 1:1 з «Бенфікою» у першому поєдинку 1/16 Ліги Європи.

«Бенфіка»

Команда Жорже Жезуса за результатами групового етапу Ліги Європи посіла друге місце у групі D, набравши 12 очок. У шести матчах «орли» здобули 3 перемоги та тричі зіграли внічию, але жодного разу не покинули поле переможеними. Краще за лісабонців виступив лише шотландський «Рейнджерс» (14 пунктів), а гірше - бельгійський «Стандард» (4 очки) та польський «Лех» із Познані (3 бали).

Учасником основного етапу Ліги Європи лісабонці, нагадаємо, стали після того, як у кваліфікації Ліги чемпіонів не змогли у одноматчевому суперництві здолати грецький ПАОК - 1:2.

Паралельно зі справами у Європі «Бенфіка» проводить не найвдаліший, м'яко кажучи, сезон у чемпіонаті Португалії. Після 20 матчів команда набрала 39 очок, що відразу на 15 пунктів менше, ніж у «Спортинга», який одноосібно лідирує. До всього іншого, хлопців Жезуса також випереджають «Порту» (44 пункти) та «Брага» (43 очки). Втім, у п'яти своїх крайніх матчах «Бенфіка» має в пасиві лише одну поразку, проте відразу тричі зіграла внічию та лише один раз виграла. Нагадаємо, і перша зустріч команди з «Арсеналом» на дебютній стадії нокаут-раунду Ліги Європи принесла також нічию - 1:1.

Історія зустрічей

Команди провели між собою у історії три офіційних матчі. Перші дві зустрічі відбулися у сезоні-1991/1992, коли вони перетнулися на другому етапі Ліги чемпіонів. Перша гра у Лісабоні завершилася внічию 1:1, а у матч-відповідь в Лондоні приніс лісабонцям перемогу з рахунком 2:1.

Перший поєдинок 1/16 фіналу поточного розіграшу Ліги Європи, що відбувся 18 лютого в Римі, найсильнішого між клубами не визначив - нічия 1:1.

Орієнтовні склади:

«Арсенал»: Лено, Соареш, Давид Луїс, Габріель, Тірні, Себальос, Джака, Пепе, Сміт-Роу, Обамеянг, Ляказетт.

«Бенфіка»: Лейте, Вертонген, Отаменді, Веріссімо, Грімальдо, Таарабт, Вайгль, Піцці, Гонсалвеш, Вальдшмідт, Нуньєс Дарвін.

Прогноз на протистояння

Ми вважаємо, що в цьому матчі переможуть господарі, а тому нашою ставкою буде позиція - П1 з коефіцієнтом 1.82 по лінії Parimatch.

25 лютого, четвер

«Арсенал» - «Бенфіка»
Афіни. Стадіон «Георгіос Караїскакіс». Початок - о 19:55
Пряма ТБ-трансляція - Футбол 3
Прогноз Sport.ua - 2:1

  • 1.82
  • 4.0
  • 4.20
Сделать ставку
Юрій Остроумов Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 01 вересня 2024, 12:15 5

Юрій Максимов відверто про прощання з «Дніпром-1»