Юрай САНІТРА: «Після індивідуальної гонки Джима не була готова»

Наставник збірної України - про естафети на ЧС

Головний тренер збірної України Юрай Санітра пояснив вибір складів на естафети на чемпіонаті світу в Поклюці:

«Скажу так, що уже перед чемпіонатом мали варіанти, як хочемо, щоб естафета виглядала. Ще до останнього були питання по жіночій естафеті, після індивідуальної гонки не була готова і не почувалася добре Юлія Джима, тому ми чекали.

За розмовами прийняли рішення, що вона стартуватиме. Це тішить мене, бо з нею естафета буде сильною, зможемо боротися за високий результат.

По чоловіках буде склад новий, який ще не біг у цьому сезоні. Зважаючи на виступи на Євро та чемпіонаті світу, ми визначили склад. Прийняли таке рішення: Цимбал - Підручний - Прима - Дудченко.

Тактика побудована на тому, щоб був шанс до останнього бігти у контакті з найкращими. Якщо усе вийде, то в цьому фізичному стані, в якому знаходимося, можемо боротися до кінця за хороший результат.

Джима? Прекрасно розумію, що амбіції Юлі були трохи вищими, ніж вона пробігла в індивідуальних стартах. Те саме можна сказати про Дмитра Підручного.

Вони - спортсмени досвідчені, думаю, впораються з цим, потрібен час. Упевнений, що уже в естафетах будуть сильними на своїх етапах.

Цимбал? Розумію, що амбіції спортсмена бігти у мас-старті. Для нас пріоритет - естафета, тому що Богдан Цимбал молодий спортсмен, не знаємо, яка була б реакція на такій висоті пробігти 3 старти. Особливо на такому колі, на якому біглася індивідуальна гонка.

Прийняли рішення, що будемо його готувати до естафети. Треба готувати естафету до Олімпійських ігор».

Олег Дідух Джерело: Суспільне Спорт
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 04 травня 2024, 18:07 2

Флорентіно Перес пообіцяв солідну суму гравцям королівського клубу

Коментарі