Маріуполь – Зоря. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

В гостях – як удома

Не позаздриш в нинішньому сезоні приазовцям: в минулому році команда героїчно відіграла серію виїзних матчів, сподіваючись почати зиму на домашній арені, проте терміни її реконструкції затягнулися. І, звичайно, прикро приймати на «своєму» полі луганчан, для яких «Славутич-Арена» є рідною вже не перший рік.

Однак, нічого не поробиш, та й з іншого боку: вересневий візит до Запоріжжя у «Маріуполя» вийшов - що треба. Тоді «Зоря» поступилася - 0:1, причому та поразка так і залишається для луганчан єдиною домашньою. Зараз же у колективу Віктора Скрипника явно хороші часи: команда відсвяткувала вже чотири поспіль перемоги, а сам наставник на церемонії «Футбольні зірки України» отримав приз як кращий тренер минулого року.

Як і личить професіоналові, Віктор Скрипник оцінив персональний тріумф як командний результат: «Мені і моїм близьким приємно, і я асоціюю це з тим, що саме «Зоря» Луганськ отримала цей титул. Не особисто я. Це нагорода за той проведений важкий, інтенсивний, напружений, але, в той же час, результативний для всіх нас рік».

«Маріуполь» в минулому турі, навпаки, зазнав вже третьої поспіль поразки, хоча про якусь кризу в команді мова точно не йде. Приазовська молодь гідно билася з «Олександрією», пропустивши швидше через збіг обставин. Своїми ж шансами команда не скористалася - ось і 0:1. «Фортуна була не на нашому боці. У нас були моменти, коли ми могли забити хоча б один м'яч. Наприклад, коли наші п'ять гравців вивалилися на трьох захисників... Це досвід», - прокоментував невдачу Остап Маркевич.

У кадровому питанні наставнику «Маріуполя» доводиться особливо чутливо аналізувати психологічний стан виконавців, адже молоді особливо властива нестабільність. Звідси і часта ротація складу. Хоча, минулий тур через травми пропустили Сергій Горбунов та Артем Бондаренко. А ось «Зоря» на старті року змушена підлаштовуватися і під дискваліфікації. Повертаються в лад Владислав Кабаєв та Владлен Юрченко, які були відсутні з «Десною», зате тепер не допоможуть партнерам Йоель Абу Ханна та Дмитро Іванисеня.

У загальному балансі зустрічей спостерігається невелика перевага «Зорі», однак, як раз останнім часом луганчани ніяк не можуть відсвяткувати домашню перемогу. Більш того, вже в трьох поспіль візитах до Запоріжжя «Маріуполь» відіграв на «нуль», так що тренерському штабу умовних гостей є над чим замислитись.

Орієнтовні склади:

«Маріуполь»: Гальчук, Стасюк, Биков, Чоботенко, Кирюханцев, Чех, Танковський, Мишньов, Очеретько, Топалов, Кулаков.

«Зоря»: Василь, Вернидуб, Кабаєв, Фаворов, Циганікс, Луньов, Назарина, Кочергін, Хомченовський, Юрченко, Гладкий.

  • 5.1
  • 3.4
  • 1.78
Зробити ставку
  • 5.00
  • 3.60
  • 1.73
Зробити ставку
  • 5.20
  • 3.40
  • 1.76
Зробити ставку

20 лютого, субота

«Маріуполь» - «Зоря»
Запоріжжя. Стадіон «Славутич-Арена». 14:00
ТБ-трансляція на телеканалі «Футбол 2»
МАРІУПОЛЬ - ЗОРЯ. ОНЛАЙН ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Володимир Новохатній (Київ)
Прогноз Sport.ua - 1:2
Артем Циганенко Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 03 травня 2024, 02:42 2

Українець створив три моменти у матчі АПЛ

Коментарі