Маккабі — Шахтар. Прогноз і анонс на матч Ліги Європи

Екс-тренер академії «гірників» зіграє проти головної команди

У четвер, 18 лютого, донецький «Шахтар» спробує продовжити свій єврокубковий шлях у Лізі Європи. Суперником «гірників» буде ізраїльський «Маккабі».

Обидва клуби є чинними чемпіонами своїх країн. Але український клуб виступав у Лізі чемпіонів. Нагадаємо, «гірники» набрали однакову кількість очок з менхенгладбахською «Боруссією», однак пропустили німців вперед за додатковими показниками (першим фінішував мадридський «Реал»), залишивши позаду міланський «Інтер». «Маккабі» в головний єврокубковий турнір не пробився. Ізраїльтяни у відборі пройшли «Ригу», «Судуву» і брестське «Динамо», проте в 4-му кваліфікаційному раунді програли «Зальцбургу», поступившись в обох матчах - 1:2 і 1:3. А в групі Ліги Європи з «Вільярреалом», «Карабахом» і «Сівасспором» посіли друге місце.

Зрозуміло, в матчі плей-оф саме українська команда вважається фаворитом. Хоча є одна дуже цікава «фішка». Справа в тому, що недавно «Маккабі» очолив Патрік фон Леувен - екс-директор академії «Шахтаря». Мало того, що саме він «відкрив» Коваленка, Зінченка, Матвієнка та багатьох інших талантів. Він чудово знайомий з тактикою головної команди «гірників». Та й результати «Маккабі» за нового коуча пішли вгору: команда лідирує в чемпіонаті Ізраїлю, здобувши 6 перемог поспіль. А безпрограшна серія у всіх турнірах триває вже 14 поєдинків!

Тож легкої прогулянки для «Шахтаря» в Тель-Авіві не буде (хоча, зрозуміло, «Маккабі» вважався при жеребкуванні 1/16 прийнятним варіантом). Однак не слід забувати, що донецька команда після відновлення сезону провела тільки один офіційний матч, в якому не зуміла обіграти «Колос» (0:0). «Маккабі» ж у календарному 2021-му зіграв 7 матчів в чемпіонаті країни (нічия і 6 перемог), тому можна говорити про відмінну ігрову форму ізраїльтян.

Що стосується втрат перед грою, то в заявці «Шахтаря» відсутній Дентіньо. Інших втрат немає, тому в Ізраїль Луїш Каштру привіз оптимальний склад. Всі в строю і у «Маккабі», тож гра обіцяє стати бойовою: сподіваємося, що відмінна погода дозволить на 100% показати свою майстерність технічним гравцям «гірників». Букмекери пророкують перемогу українському клубу, а ми ризикнемо припустити, що «Шахтар» заб'є як мінімум двічі.

Орієнтовні склади:
«Маккабі»:
Тененбаум - Жеральдо, Єйні, Ернандес, Сабор - Голаса, Карзая - Хозес, Пешич, Бен-Хаїм - Шехтер.
«Шахтар»: Трубін - Додо, Кривцов, Вітао, Матвієнко - Степаненко - Коноплянка, Марлос, Маркос Антоніо, Соломон - Мораес.

  • 4.68
  • 3.66
  • 1.89
Сделать ставку
  • 4.50
  • 3.60
  • 1.80
Сделать ставку
  • 4.50
  • 3.70
  • 1.85
Сделать ставку

18 лютого, четвер

«Маккабі» - «Шахтар»
Тель-Авів. Стадіон «Блумфилд». 22:00
ТБ-трансляція на телеканалі «Футбол 2»
МАККАБІ - ШАХТАР. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Франсуа Летекс'є (Франція)
Прогноз Sport.ua - 0:2
Клим Лавренюк Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 01 травня 2024, 22:46 11

Анна Зубкова поділилася гарячими знімками у своєму Instagram

Коментарі