Колос – Шахтар. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Ковалівці спробують вперше відібрати очки у «гірників»

Чемпіонат України в елітному дивізіоні повертається після зимової паузи. Повернення це станеться в період суворих погодних умов, але цей факт навряд чи сильно засмутить уболівальників, які занудьгували за національним продуктом. У суботу, 13-го лютого, в рамках чотирнадцятого туру Української Прем'єр-ліги зустрінуться «Колос» і «Шахтар». Матч мав відбутися в суботу, але погода внесла свої корективи.

Обидві команди зимову паузу провели в Туреччині. «Шахтар» у цей період став автором чи не головної трансферної новини українського міжсезоння. Звичайно, були перехід іранського голеадора Шахаба в «Зорю», «Минай» підписав ветерана Мілевського, «Рух» посилився ісландцем Сігурдссоном... Але, все ж, нечасто наші футболісти переходять в команди з топ-чемпіонатів. Так, Віктор Коваленко став гравцем «Аталанти», розширивши українську діаспору в бергамському клубі. Придбаннями «гірники» похвалитися не можуть. Повернувся з оренди 20-річний форвард Михайло Мудрик, який непогано себе проявив в контрольних поєдинках. До речі, в Туреччині «Шахтар» зіграв сім спарингів: 2 перемоги, 4 нічиї та 1 поразка.

«Колос» також був у центрі уваги. Пов'язано це, в першу чергу, зі скандальним відрахуванням з команди форварда Євгена Селезньова. Судити про причини цього інциденту не будемо, а обмежимося лише констатацією події: офіційно контракт з ветераном поки не розірваний, але Селезньов навряд чи продовжить кар'єру в ковалівському клубі, в якому він планував побити рекорд результативності чемпіонату України. Відзначимо також відхід з команди півзахисника Максима Максименка, який продовжить кар'єру в Греції. Були у «Колоса» і якісні придбання. В лінію нападу ковалівці придбали Дмитра Хльобаса, а в опорній зоні спробує себе проявити камерунець Алваро Нгамба. Ще одним новачком ковалівського клубу став білоруський захисник Микола Золотов. Крім того, відбулася угода між «Колосом» і «Шахтарем»: команда з Київської області орендувала у «гірників» В'ячеслава Чурка, цілком здатного допомогти вирішувати турнірні завдання ковалівцям. Правда, в суботу Чурко не зможе взяти участь у матчі за умовами орендної угоди. Не допоможе команді і дискваліфікований Ільїн.

«Колос» у поточному чемпіонаті зазнав лише трьох поразок, і одна з них відбулася в протистоянні з «гірниками». У серпні минулого року матч 1-го туру завершився перемогою «Шахтаря» з рахунком 3:1. Дублем у воротах ковалівців відзначився Алан Патрік, також автогол був записаний на голкіпера «Колоса» Євгена Волинця. У складі гостей результативний удар у свій актив записав Денис Костишин. Ковалівський клуб всього другий сезон проводить серед найсильніших представників українського футболу, і за цей час «колоски» ще жодного разу не відбирали очки у «гірників». Майбутня зустріч стане шостою очною дуеллю суперників.

Суботній поєдинок стане для «Шахтаря» генеральною репетицією перед першим протистоянням 1/16 Ліги Європи проти «Маккабі» з Тель-Авіва. Але навряд чи «гірники» стануть економити сили перед відповідальним виїздом до Ізраїлю. «На нас чекає важливий і, безсумнівно, складний матч. Ми повинні бути готові, щоб здобути перемогу. Розуміємо це і намагаємося готуватися добре, виконувати вимоги тренерів», - зазначив півзахисник «Шахтаря» Маркос Антоніо. До речі, головний тренер «Колоса» Руслан Костишин особисто їздив у Туреччині переглядати контрольні матчі команди Луїша Каштру. «У них нічого не змінилося: стиль гри залишився, гравці залишилися ті ж», - поділився своєю думкою фахівець.

Обслуговувати зустріч буде суддівська бригада на чолі з Ігорем Пасхалом із Херсону. Саме цей арбітр працював на матчі «Шахтаря» і «Колоса» в першому колі. У тій зустрічі Пасхал показав п'ять жовтих карток: всі - гравцям ковалівського клубу.

Орієнтовні склади:

«Колос»: Волинець, Зозуля, Гавриш, Петров, Чорноморець, Оріховський, Богданов, Задоя, Костишин, Хльобас.

«Шахтар»: Трубін, Корнієнко, Кривцов, Бондар, Додо, Степаненко, Майкон, Тете, Марлос, Алан Патрік, Тайсон, Мораес.

  • 9.3
  • 5.8
  • 1.3
Зробити ставку
  • 10.50
  • 6.00
  • 1.26
Зробити ставку
  • 9.60
  • 5.80
  • 1.29
Зробити ставку

14 лютого, неділя

«Колос» - «Шахтар»
Ковалівка. Стадіон «Колос». 14:00
ТБ-трансляція на телеканалі «Футбол 2»
КОЛОС - ШАХТАР. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Ігор Пасхал (Херсон)
Прогноз Sport.ua - 1:2
Олександр Снітко Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Теніс | 01 травня 2024, 22:26 2

Єлена Рибакіна виграла у Юлії Путінцевої, Аріна Соболенко обіграла Мірру Андрєєву

Коментарі