Australian Open. Світоліна здолала Гауфф на шляху до третього кола

Найкраща українська тенісистка провела відмінний матч проти небезпечної суперниці

Перша ракетка України Еліна Світоліна (№5 WTA) здобула ще одну перемогу в основній сітці Відкритого чемпіонату Австралії з тенісу.

У другому колі 26-річна українка переграла 16-річну американку Корі Гауфф (№48 WTA).

Australian Open. Друге коло
Еліна Світоліна (Україна) - Корі Гауфф (США) - 6:4, 6:3

Перед матчем були великі побоювання за кінцевий результат, і перший сет підтвердив всю небезпеку молодої американки. Уже в першому геймі Еліні довелося відігравати брейкпойнт, а Корі на своїх подачах знищувала потужністю і якоюсь нереальною точністю. Утримати подібний рівень на цілий сет було неможливо, але до цього американка вже могла мати солідну перевагу в рахунку. Цього не сталося через те, що Еліна впевненіше почувала себе в розіграшах. Вона не боялася грати в атаку, ганяючи молоду суперницю з кутка в куток. Сьогодні частіше виходило, ніж не виходило, більш того, і біля сітки Еліна відчувала себе переконливіше. Це не могло не радувати.

Свій єдиний шанс українка отримала тільки в десятому геймі, заробивши подвійний сетбол. У першому моменті вона помилилася сама, у другому - Гауфф пробила в сітку.

На початку другої партії Еліні знову довелося відігравати брейкпойнти на своїй подачі і вона впоралася з цим завданням. Як і в першому сеті, гра йшла до першого брейка і його знову зробила Світоліна ближче до фіналу.

Гра вийшла дуже високого рівня, особливо від українки. Було лише кілька невеликих провальних відрізків з помилками. Подача сьогодні була приблизно середніх показників, як для Еліни, що набагато краще, ніж в попередній зустрічі. А той факт, що Гауфф не взяла жодного гейму на прийомі означає, що концентрація Світоліної була на висоті весь матч. У післяматчевому інтерв'ю гру Еліни назвали одним словом - ефективною. Важко з цим не погодитися.

Далі суперниця зовсім іншого стилю, буде дуже цікаво подивитися на обрану тактику на матч.

Це була перша зустріч тенісисток.

У наступному раунді Світоліна зіграє проти Юлії Путінцевої з Казахстану (№28 WTA).

Володимир Клепач Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Теніс | 26 травня 2024, 18:54 36

Українська тенісистка здолала суперницю з кваліфікації у трьох партіях

Коментарі