Шахтар переміг Борац у заключному матчі в Туреччині

Перемогу гірникам принесли два результативні удари Євгена Коноплянки в кінці першого тайму

Цим матчів «Шахтар» завершував свій навчально-тренувальний збір у Туреччині. Тому Луїш Каштру вніс до заявки на гру чи не всіх футболістів, які були тут у його розпорядженні. Забігаючи наперед відзначимо, що в першому таймі були задіяні 13 гравців, а в другому - 15.

Протягом усього поєдинку гірники мали велику ігрову і територіальну перевагу. Ось тільки небезпечних моментів біля воріт суперників було небагато. Досить сказати що за стартові 37 хвилин українці завдали всього чотири удари по воротах бойснійців. З ударом Мораєса та Коноплянки впорався голкіпер «Бораца» Павлович, а після атак Мораеса та Ісмаїлі м'яч пролетів повз ціль.

Основні події у матчі відбулися перед перервою. Так, на 39-й хвилині Коноплянка прорвався по правому флангу і пробив по воротах. Вже на лінії м'яч влучив у захисника боснійців Мілоєвича і влетів у сітку. А за дві хвилини Фернандо і Коноплянка вдвох вибігли проти одного захисника і воротаря. Перший завдав удару по воротах, голкіпер м'яч відбив, але Євген вдало зіграв на добиванні, закотивши його вже у порожні ворота.

У другому таймі, незважаючи на зміну складу, гра знову йшла під диктовку гірників. Відмінний момент для взяття воріт був у Хочолави на 59-й хвилині, коли він бив з льоту після точної передачі Тете. Також міг забити і Дентіньо на 81-й хвилині. Після подачі кутового він поклав тулуб і пробив з меж штрафного майданчика під поперечину, але воротар був напоготові і парирував цей удар.

Щодо «Бораца», то у другому таймі боснійці стали більше атакувати і навіть забили гол на 76-й хвилині, але арбітри його скасували через офсайд.

Ось так, перемігши з рахунком 2:0, «Шахтар» на мажорній ноті завершив збір у Туреччині і вирушає в Україну, щоб продовжити підготовку до чемпіонату України та Ліги Європи.

Товариський матч

Шахтар - Борац - 2:0

Коноплянка (39, 41)

«Шахтар»: 1 тайм :Трубін, Додо, Матвієнко (Хочолава, 32), Вітао, Ісмаілі, Степаненко, Алан Патрик, Коноплянка, Марлос, Тайсон, Мораес (Фернандо, 32)

2 тайм: Пятов, Болбат, Крівцов, Хочолава (Бондар, 61), Корнієнко (Сіпріано, 70), Маркос Антоніо, Майкон, Шостак (Мудрик, 70), Соломон, Тете, Фернандо (Дентіньо, 61)

«Борац»: Павлович, Дуякович, Милоевич, Чосіч, Субіч (Георгієв, 83), Мелег (Куюнджич, 63), Моллс, Закаріч, Чавіч (Войнович, 54), Враньєш, Лукич

Стадіон: Calista Sports Center Белек (Туреччина)

ШАХТАР - БОРАЦ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Ігор Заржицький Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 24 травня 2024, 18:03 2

Тайсон програв Олександру у мегафайті за абсолют

Коментарі