Шахтар зазнав першої поразки на зборі в Туреччині

Гірники пропустили єдиний гол в матчі зі «Слованом» наприкінці зустрічі

Для «Шахтаря» це був другий матч за сьогоднішній день і було зрозуміло, що проведе він його іншим складом у порівнянні з тим, що грав з «Маріуполем». Так воно і сталося. Єдине, що нагадало гірникам ранковий поєдинок, так це майже та ж лава запасних, що складалась із зовсім молодих футболістів. Але, забігаючи наперед, відзначу, що на заміну вийшов тільки воротар Гриценко.

Перший небезпечний момент у матчі виник на 4-й хвилині біля воріт гірників. Зі штрафного неплохро пробив Ноно і Трубіну довелося в стрибку відвести загрозу. «Шахтар» відповів дуже швидко. Вже на 6-й хвилині Алан Патрик наважився на удар здалеку і тепер довелося демонструвати майстерність голкіперу словаків Ружинські.

Далі перевага повністю перейшла до підопічних Луїша Каштру. В середині першого тайму мали хороші можливості для взяття воріт Алан Патрік (м'яч після його удару влучив у стійку), Дентіньо і знову Алан Патрік. А на 23-й хвилині знову гірників виручив Трубін, який парирував небезпечний удар з близької відстані від Стрелеца. І тут же після подачі кутового Де Марко вистрибнув вище всіх та головою пробив м'ячем у поперечину.

Другий тайм був менш цікавим. Гравці «Шахтаря», скоріш за все, втомилися, адже зараз знаходяться під навантаженнями. А «Слован», хоча і провів ряд замін, але теж в атаці довгий час не виявляв особливої активності.

І тільки ближче до кінця матчу знову стали з'являтися небезпечні моменти. Так, у гірників могли відзначитися Тете, Алан Патрік і, особливо, Дентіньо. На 84-й хвилині бразилець опинився один перед порожніми воротами суперників, але не зумів влучити головою по м'ячу, що летів. І майже відразу пішла оборотка. «Слован» провів швидку контратаку, яку ударом з близької відстані завершив Даніел.

Вже після пропущеного гола могли зрівняти рахунок Тете, Алан Патрік і Корнієнко, але, на жаль, їхні удари мети не досягли.

Ось так «Шахтар» зазнав першої поразки на зборах в Туреччині і продовжує готуватися до відповідальних матчів чемпіонату України та Ліги Європи.

Товариський матч

Шахтар - Слован - 0:1

Даніел (87)

Дентіньо (77) - Де Марко (67)

«Шахтар»: Трубін (Гріценко, 69), Болбат, Крівцов, Бондар, Корнієнко, Майкон, Тете, Марлос, Алан Патрик, Соломон, Дентіньо

«Слован»: 1 тайм Ружинскі, Паушек, Байрич, Божиков, Де Марко, Ноно, Де Кампс, Чаврич, Хольман, Вайс, Стрелец

У другому таймі на поле вийшли: Лачко, Моха, Хенті, Рабіу, Ожболт, Абена, Мєдвєдєв, Данієл, Ліхі, Ловат

Стадіон: Calista Sports Center Белек (Турреччина)

ШАХТАР - СЛОВАН. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Ігор Заржицький Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Хокей | 04 травня 2024, 09:00 7

Чергова спроба збірної України повернутися до другого дивізіону

Коментарі