Рустам ХУДЖАМОВ: «Шахтар міг нічого не отримати за Коваленка»

Але продаж гравця всього за €700 тисяч — недопрацювання менеджменту «гірників», вважає фахівець

Екс-воротар «Шахтаря» і збірної України Рустам Худжамов прокоментував перехід 24-летенего українського хавбека Віктора Коваленка з донецького клубу в італійську «Аталанту».

- «Шахтар» отримає за Коваленка 700 тисяч євро, чи можна назвати це недопрацюванням клубного менеджменту?
- Однозначно, тому що у «Шахтаря» добре працює академія. Можна було б отримувати по 3-4 мільйони євро щороку від своїх вихованців. У них збираються одні з найкращих молодих футболістів в країні. Із залученням молодих кадрів у них проблем немає, але у них є проблема в тому, що якщо людина переростає дубль і не проходить в основну команду, то її віддають в оренду.

Можна виховати і продати, якщо не підходить гравець. Можна ввести його, як Коваленка, в ігрову модель першої команди, награти і продати. Є абсолютно робоча модель у загребського «Динамо» - якщо гравець підходить, вони його награють і продають за великі гроші, не підходить - відпускають далі. Навіщо його тримати і маринувати?

У цій ситуації отримати гроші за Коваленка, який міг піти після закінчення контракту, це навіть добре. Можна було взагалі нічого не отримати.

Михайло Шаповалов Джерело: Трибуна
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 18 травня 2024, 22:23 0

Майріс повертається після довгої перерви складним протистоянням

Коментарі