ЧЄ-2021 з біатлону. Україна завоювала бронзу у змішаній естафеті

Перемогу здобула збірна Норвегії

У неділю, 31 січня, в польському Душники-Здруй відбулася класична змішана естафета в рамках чемпіонату Європи-2021 з біатлону.

Перед останньою гонкою у збірної України був шанс виграти загальний медальний залік чемпіонату Європи, але для цього потрібно було здобути друге золото. У змішаній естафеті українці були в числі головних фаворитів, і не дарма, адже довгий час претендували на перемогу.

Непогано проявила себе не першому етапі Ірина Петренко, яка не так давно вийшла з декретної відпустки. Вона двічі використала по одному запасному патрону і передала естафету Віті Семеренко сьомою, в 14 секундах від лідера.

А ось на етапі Віти українським уболівальникам довелося діставати валідол: 35-річна біатлоністка була на межі штрафного кола, однак, на щастя, в підсумку уникла зайвих метрів дистанції.

Мабуть, найкраще проявив себе Богдан Цимбал. Використавши всього один запасний патрон на стрільбі лежачи, він підняв нашу команду з дев'ятого на третє місце і відправив Артема Приму на дистанцію з 15-секундним відставанням від лідера.

На жаль, Артему Примі не вдалося нав'язати боротьбу норвежцю Баккену і німцеві Наврату на останньому етапі. Українець не був таким же швидким, як у попередніх гонках, а суперники не допустили помилок на вогневих рубежах. У підсумку Україна поповнила медальну скарбничку бронзою.

Відзначимо, що в Душниках-Здруй українці завоювали повний медальний комплект: срібло Анастасії Меркушиної в індивідуальній гонці, золото Артема Прими в гонці переслідування і командна бронза в класичній змішаній естафеті.

Результати гонки:

1. Норвегія (1+7) 1:01:23,7
2. Німеччина (0+7) +30,7
3. Україна (0+10) +52,5
4. Литва (0+5) +1:02,4
5. Італія (0+10) +1:14,4
6. Австрія (0+3) +1:14,5

Біатлонний сезон-2020/21: розклад, анонси, трансляції, результати

Денис Шаховець Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Хокей | 03 травня 2024, 23:10 7

Чергова спроба збірної України повернутися до другого дивізіону

Коментарі