Тренер Шахтаря: «До матчів з Маккабі потрібно вийти на пік фізичної форми»

Вітор Северіно розповів про другий етап зимових зборів донецького клубу

Перший помічник головного тренера «Шахтаря» Вітор Северіно розповів про другий етап зимових зборів, повернення Ісмаїлі та Малишева і підготовку до протистояння з «Маккабі» Т-А у Лізі Європи:

- Часу було достатньо для відновлення?

- Сподіваюся. Важливо було відпочити, адже попереду ще тиждень інтенсивної роботи для розвитку ідеї нашої гри. Завжди корисно трохи побути зі своїми сім'ями та відпочити фізично і морально.

- Який план другої частини зборів, скільки тренувань плануєте?

- Має бути тиждень роботи, протягом якої постараємося провести кілька товариських матчів і максимально підготуватися до офіційних ігор. Кількість занять буде залежати від стану футболістів. Заплановано чотири спаринги, а тренування - між ними. Найчастіше будемо працювати в режимі дворазових сесій, але все може змінюватися і перебудовуватися, що нормально в даний період.

- У «Шахтарі» відбулися кадрові зміни: на збір вирушили Ісмаїлі і Малишев.

- Так, ми дуже раді поверненню хлопців. Обидва довго були відсутні, так що, думаю, вони також задоволені. Зараз потрібно рухатися крок за кроком. Подивимося, чи зможемо інтегрувати їх відразу або ж доведеться розпочинати з індивідуальної роботи.

- Ви плануєте вивести команду на пік форми до зустрічі з «Колосом» чи приціл на поєдинок Ліги Європи з «Маккабі» Т-А?

- Хочемо вийти не тільки на пік фізичної форми, а й на пік ідеї гри. Вірю, що хлопці будуть готові вже до матчу з «Колосом». У минулому році ми протистояли «Бенфіці», яка не зупинялася на зимову паузу, але у нас не було проблем з фізичною підготовкою. Думаю, що тоді різниці між фізичною готовністю команд ніхто не помітив. Це все плоди тренувального процесу: ми намагаємося не розділяти фізичні, тактичні і технічні компоненти. Відбувається глобальна робота над ідеєю гри, тому для нас завжди найбільш важливий наступний поєдинок. Так що будемо віддаватися повністю вже в матчі з «Колосом», але точно так само постараємося проявити себе і в протистоянні з «Маккабі» Т-А.

- Тренерський штаб почав вивчати ізраїльтян? Вже дивилися їхні поєдинки?

- Так, департамент аналітики розпочав відбір певної інформації і переглядає матчі «Маккабі» Т-А. В першу чергу ми дивимося на свою команду та ідею нашої гри. «Шахтар» повинен добре підготуватися, щоб бути у всеозброєнні з будь-яким суперником, а вивчення безпосередньо противника планується ближче до матчу: буде відео, аналіз і вироблена стратегія на конкретний поєдинок.

Микола Степанюк Джерело: ФК Шахтар Донецьк
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 19 травня 2024, 07:25 1

Олександр відправив Тайсона у нокдаун у 9-му раунді, а потім переміг за підсумками 12 раундів.

Коментарі