Мірча ЛУЧЕСКУ: «Динамо не може купувати дорогих гравців»

Наставник «Динамо» - про нинішні можливості клубу

Головний тренер «Динамо» Київ Мірча Луческу оцінив нинішній кадровий потенціал команди:

«Зараз у нас все ще дуже молода команда, але ми непогано виступаємо в національному чемпіонаті. Такі хлопці, як Забарний, Миколенко, Попов, Супряга, Шапаренко, Циганков та інші, дуже дисципліновані і готові слухати, що я кажу їм. Вони здорово вчаться, і, думаю, у них велике майбутнє. Дуже шкода, що трапилася ця пандемія. «Динамо» завжди славилося своїми вболівальниками. Вони гнали команду вперед, допомагали домагатися перемог. Всім великим клубам фанати дають мінімум 10% успіху, що дуже важливо при рівній грі в складній ситуації. Не можу дочекатися, коли все це вже закінчиться.

«Динамо» не може купувати дорогих гравців і пропонувати футболістам великі зарплати. Але це компенсується ентузіазмом наявних у нас хлопців. Вони хочуть проявити себе, підвищити свій статус, свою значимість.

Не мені судити, чи є різниця між «Динамо» літнього зразка і нинішнім. Єдине, що можу сказати: досягнення результату не було моїм головним завданням, коли я прийшов в клуб. По-перше, потрібно було побудувати команду. По-друге, поставити гарний футбол, який подобався б глядачам. По-третє, довести молодих гравців до досить високого рівня, щоб вони спокійно могли грати в міжнародних матчах. І тільки потім - результат. Тому що відразу ж його домогтися неможливо. Для цього потрібна вибудувана команда, а для цього потрібен час. Команда добре навчена, з хорошими відносинами усередині колективу, з хорошою дисципліною. Рік тому «Динамо» програло «Шахтарю» 23 очки в чемпіонаті. Це занадто. Через відсутність суперництва страждає весь український футбол».

Раніше Луческу зізнався, що хотів відмовитися від пропозиції «Динамо».

Олег Дідух Джерело: Спорт-Експрес
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 19 травня 2024, 08:19 1

Олександр та його команда не очікували такого результату, Денис завоював титул WBO у легкій вазі

Коментарі