Чемпіонат світу з гандболу-2021: учасники, календар, результати

Sport.ua стежить за світовим гандбольним форумом, що проходить в Єгипті

В Єгипті відбувається 27-й чемпіонат світу з гандболу серед чоловічих національних команд. Цей планетарний форум буде рекордним за кількістю учасників. За перемогу в турнірі вперше позмагаються тридцять дві збірні, що на вісім колективів більше, ніж на останніх аналогічних турнірах. За результатами жеребкування команди були розбиті на вісім груп по чотири національні збірні:

У другій груповий турнір вийдуть по три найкращі збірні з кожної групи. Трійка найкращих команд групи А об'єднається з трьома провідними командами групи В (сформують секстет І), а лідируюче тріо групи С зіллється з трьома найкращими колективами групи D (створять групу ІІ). За таким же принципом сформуються група ІІІ (між збірними з четвірок Е і F) і секстет IV (з учасників квартетів G і H). Збірні, які зайняли четверті місця в своїх групах, візьмуть участь у втішному турнірі.

Чемпіонат проходить у непростий ковідний час, тому матиме ряд особливостей. По-перше, турнір пройде без глядачів, по-друге, організаторам в терміновому порядку довелося замінити дві збірні з числа учасників буквально напередодні старту турніру. Внаслідок коронавірусу, що розійшовся всередині колективів, планетарний форум пропустять збірні Чехії (замінена на Північну Македонію) і США (замість неї виступить національна команда Швейцарії). Організаторами складено резервний лист очікування, на випадок якщо збірні продовжать вилітати з числа учасників чемпіонату з причини коронавірусу. Після вже екстрено запрошених на турнір збірних Північної Македонії та Швейцарії йдуть команди Нідерландів, Чорногорії, України та Сербії. Але, відверто кажучи, шансів на те, що черга дійде до українських гандболістів, вкрай мало.

З інших особливостей турніру варто виділити наявність серед учасників колективу з дуже довгою назвою - Команда Федерації Гандболу Росії (ФГР). Цей колектив є збірною Росії, але через санкції ВАДА, що нещодавно вступили в силу, команда наших північних сусідів буде називатися таким чином. З форми російських гандболістів прибрані назва країни і зображення герба. Гімн Росії також виконуватися не буде. Більш того, гандболістам і офіційним особам заборонено слухати гімн і з'являтися в одязі з національною символікою навіть за межами ігрового залу (наприклад, в коридорах готелю, в їдальні, на території спорткомплексів).

Що до спортивної складової, то на всіх любителів гандболу чекає дуже непередбачуваний чемпіонат. До фаворитів турніру відносяться збірні Данії, Норвегії, Франції, Словенії, Іспанії та Хорватії. Можуть піднести сюрприз послаблені травмами і відмовами провідних гравців Швеція і Німеччина. Дуже сильну команду для домашнього турніру зібрав Єгипет. Але багато збірних були істотно обмежені в проведенні повноцінної підготовки до турніру через фактор пандемії, відповідно, об'єктивно оцінити бойовий потенціал команд є дуже складним заняттям. Тим більше, що вже до старту чемпіонату почали з'являтися новини про наявність коронавірусу у того чи іншого гравця в складі окремих команд-учасниць. Так що розклад сил (і командний ростер) перед вирішальними матчами може змінитися. Але тим цікавіше буде всім шанувальникам ручного м'яча стежити за турніром.

Календар чемпіонату світу з гандболу 2021

Перший раунд

13 січня

14 січня

15 січня

16 січня

17 січня

18 січня

19 січня

Турнірна таблиця

Другий раунд

20 січня

Основний раунд

Кубок Президента

21 січня

Основний раунд

Кубок Президента

22 січня

Основний раунд

Кубок Президента

23 січня

Основний раунд

Кубок Президента

24 січня

Основний раунд

Кубок Президента

25 січня

Основний раунд

Кубок Президента

Турнірна таблиця

Кубок Президента (за 25-32 місця)

Стикові матчі Кубка Президента, 27 січня

Раунд плей-оф

1/4 фіналу, 27 січня

1/2 фіналу, 29 січня

Вирішальні матчі, 31 січня

Сергій Циба Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 02 травня 2024, 12:21 7

Наставник може не допрацювати до кінця сезону

Коментарі