Обергоф-2021. Екгофф виграла гонку переслідування, Джима потрапила у топ-15

Другою фінішувала Марте Олсбю-Ройселанд, замкнула трійку призерів австрійка Ліза Хаузер

У суботу, 9 січня, в німецькому Обергофі відбулася жіноча гонка переслідування в рамках п'ятого етапу Кубка світу.

Переможниця спринту Тіріл Екгофф допустила всього два промахи і лідирувала з першого і до останнього метра дистанції. Однак виграти другу гонку поспіль без боротьби не вийшло: ще одна норвежка Марте Олсбю Ройселанд цього разу закрила всі мішені і після заключної стрільби програвала співвітчизниці всього три секунди.

Але Екгофф не дозволила подрузі по команді себе обійти і оформила золотий дубль. Для Тіріл це вже п'ята особиста перемога в сезоні. Цей успіх дозволив їй піднятися на другу сходинку в загальному заліку Кубка світу, тепер вона відстає від Ройселанд всього на 43 очки. А третє місце у другій гонці поспіль зайняла австрійка Ліза Тереза ​​Хаузер, яка єдину мішень не закрила на останньому рубежі.

Що стосується українок, то Дар'я Блашко знялася з гонки за рішенням тренерського штабу. Ймовірно, в неділю вона виступить в одній зі змішаних естафет. Найкращою в нашій команді стала Юлія Джима, яка ідеально стріляла лежачи, а ось стоячи не закрила три мішені з десяти і фінішувала 14-ю.

Капітан жіночої збірної України Олена Підгрушна бігла гонку переслідування в свій день народження, сьогодні титулованій біатлоністці виповнилося 34 роки. Після 53 місця в спринті складно було розраховувати на великий прорив, тому 39-а підсумкова позиція - цілком прийнятний результат.

Результати гонки:

1. Тіріл Екгофф (0+1+0+1) 32:20,9
2. Марте Олсбю Ройселанд (0+0+0+0) +0,5
3. Ліза Тереза Хаузер (0+0+0+1) +43,0
...
14. Юлія Джима (0+0+2+1) +2:17,2
39. Олена Підгрушна (0+0+2+0) +4:17,5

Біатлонний сезон-2020/21: розклад, анонси, трансляції, результати

Денис Шаховець Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 06 травня 2024, 09:50 1

Екснаставник «галактікос» – про суперництво команд в півфіналі турніру

Коментарі