Даріо СРНА: «Шахтар хоче, щоб всі поважали регламент»

Директор з футболу донецького клубу прокоментував скасування матчу з «Інгульцем»

Директор з футболу ФК «Шахтар» Даріо Срна - щодо скасування матчу 13-го туру УПЛ «Інгулець» - «Шахтар».

- Даріо, коли ви дізнались, що матч може не відбутися? Як це було?
- Учора близько 15:30 я одразу поїхав на стадіон. Побачив, що поле не дуже - воно замерзло, лід. Лише тоді дізнався, що вони не включили підігрів. Увечері, як зазвичай, розмовляв з нашим президентом: навіть він хотів особисто оплатити, щоб включили підігрів, однак уже було пізно. На жаль, сталася така негарна, непрофесійна ситуація. «Шахтар» зробив усе як слід: ми приїхали й жили в готелі, коли нам сказали, що гри не буде. Ми - професіонали, футболісти, і прагнемо грати у футбол. На жаль, ми не ухвалювали рішення, грати сьогодні або ні.

- Як сьогодні зранку ухвалювалось рішення на зустрічі перед матчем? Хто був присутнім від «Шахтаря»?
- Наш тім-менеджер Євген Чупрун разом з другим тренером Вітором Северіно приїхали на нараду. Навіть головний суддя персонально взув бутси і спробував - там було слизько, неможливо навіть йому стояти, а уявляєте, як футболістам? Тому те, що «Інгулець» говорить, що зробили все можливе, - це неправда. Вони не включили підігрів. Ми - футболісти, не боїмось ані «Інтера», ані «Реала», ані «Боруссії» (Менхенгладбах). І, попри всю мою повагу до «Інгульця», їх теж не боїмось. З нашого боку все чітко та професійно. Ми зробили свою справу. Далі рішення щодо ситуації, яка сталася, ухвалюватиме УАФ, УПЛ, а ми поважатимемо будь-яке рішення.

- Яка позиція клубу? На яке рішення розраховує «Шахтар»?
- На рішення УПЛ та УАФ. Ми поважатимемо будь-яке рішення. Ми - професіонали, свою справу зробили. Прилетіли, довго були в дорозі, зараз приїхали назад автобусом. «Шахтар» завжди прагне грати у футбол. «Шахтар» прагне, аби всі поважали регламент. Дуже важливо, щоб такого більше не було. У лютому теж буде така погода - на нас чекає багато матчів навіть на таких полях. Я вважаю, що це непрофесійно.

- Яке рішення, на ваш погляд, було б справедливим у цій ситуації?
- Я не людина, що знається на футбольних законах стосовно нашої ситуації. Ми налаштовували футболістів на гру. Містер підготував склад і тактику. Ми були готові грати у футбол.

- Як футболісти й тренери відреагували на те, що матчу не буде?
- Ніхто не може повірити, що на сьогодні у світовому футболі може статися таке. Це неповага до вболівальників «Інгульця», «Шахтаря» та українського футболу.

Михайло Шаповалов Джерело: ФК Шахтар Донецьк
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 17 травня 2024, 03:23 0

Дивіться відео голу та огляд матчу 36-го туру іспанської Ла Ліги

Коментарі