Джошуа розчавив Пулєва. Але Ф'юрі з таким Ентоні розбереться швидко

Лев Кравців не бачить, як такий Ентоні впорається зі співвітчизником

Ентоні Джошуа достроково переміг Кубрата Пулєва. Хтось здивований? Навряд чи. У болгарина особливо ніхто не вірив: коефіцієнт був близько восьми, фанати чекали нокауту, а експерти відзначали, що віковий супертяж точно повинен впасти. Взагалі-то, все склалося.

Але британець більше засмутив, чим порадував.

Джошуа тиснув фізухою, але в іншому - без вигадки

Британця часто лаяли за поєдинок проти Енді Руїса, кажучи про те, що Ентоні бігав від маленького суперника. Мовляв, чому не вийшов, щоб вирубувати. Хоча в тому поєдинку він був хороший. Практично невловимий на ногах, спокійний, зосереджений на цілі.

На Пулєва вийшов старий-добрий Джошуа. Сильний, могутній, з ударом і метою його донести. Трохи повільний на ногах, занадто довго тягнучий руку до суперника. І, якщо влучає, то вже напевно.

Удари Ентоні, як кувалдою. Якщо Вайлдер ніби стріляє з рушниці в упор, то британець розмахується і заряджає. Жертва пропускає не тому що удар залітає моментально, а тому що дивиться на загрозу, яка летить йому в голову, і застигає на місці, боячись.

Перші два раунди ці самі удари Джошуа нікуди не прилітали. Він атакував кривими боковими по захисту болгарина. Тикав трохи джеб і непогано, але мало пробивав у корпус. На цьому все. Ентоні не те, щоб не встигав. Він просто не поспішав, та й маса тіла не давала це зробити. Британець знову був схожий на величезного бодібілдера більше, ніж на боксера.

У третьому раунді Ентоні зарядив. Спочатку круто пішов від рідкісної атаки Пулєва і зловив того правим, а потім допрацював на улюбленій ближній дистанції. Кубрат грав, показував, що йому не страшно і він не пливе, хоча було очевидно протилежне: зараз болгарин впаде. Звичайно ж, він впав. А потім ще раз.

Другий нокдаун мало не змазався: Джошуа пішов вперед, потім почав штовхатися з суперником, але все ж зловив момент, коли той відкрився під фірмовий аперкот. Раз - і суперник знову відпочиває. Але до кінця раунду Пулєв абияк дістався.

Здавалося б, ось він - готовий, бери і добивай. Але Ентоні весь у цьому: включитися, побити і відключитися. Наступні раунди не те, щоб нудні, але одноманітні. І не тільки через Джошуа.

Ентоні, незважаючи на свій очевидний план, розрахований на те, щоб забити супротивника, прекрасно розумів, що можна нарватися. Все-таки руки у суперника довгі і удар присутній. А Пулєв нічого не робив. Не те, щоб він був малоактивний, ні. Він був абсолютно пасивний. Дистанція, якісь незрозумілі рухи руками, клінч і удари по потилиці і вухах - весь план болгарина на бій.

Частково виною цьому ранній нокдаун. Як тільки Пулєв зрозумів, що на дальній його перепрацьовують джебом, а на ближній укладають аперкотом, він розгубився і почав шукати своє щастя в епізодах. А їх було настільки мало, що не було зовсім. Кубрат не придумав жодної небезпечної ситуації супернику, якого він обіцяв знищити.

Як підсумок, Джошуа грав з Пулєвим до дев'ятого раунду, програвши від сили один, а потім уклав того в нокаут. Спочатку черговий аперкот - третій нокдаун. Потім правий прямий - майже, як в бою з Кличком - до побачення, свідомість.

Ніякої фантазії, особливо без ідеї. Зрозумілий бокс супертяжів, чия мета - вирубити один одного.

Ф'юрі без проблем розбере такого Джошуа

На поточний момент ми знайомі з двома версіями Ентоні. Перша - в бою з Пулєвим. Великий, сильний чемпіон, який може укласти кого завгодно і як завгодно. Але який активний лише частину бою і розраховує на епізоди, коли дістає суперника. Друга - в реванші з Руїсом. Рухомий, швидкий, розумний, але нудний. Результат поєдинку з Ф'юрі буде залежати від того, яким вийде в ринг Ентоні.

З одного боку, не можна виходити занадто легким - Ф'юрі здоровенний і задавить фізикою. Вайлдера задавив, чому не вийде і з Ентоні, який скинув зайві м'язи?

З іншого, виходити ось таким важким - значить, розраховувати лише на один удар. Звичайно, Ф'юрі буде більше атакувати і, відповідно, розкриватися, як Пулєв у ситуації з першим нокдауном. Але і Тайсон - не Кубрат. Тут зовсім інший інтелект, рухливість і швидкість мислення.

На відміну від стоячого на місці Пулєва, Ф'юрі не даватиме таких можливостей. Можливо, і Усик не дав би, тому що Кубрат ну аж надто застоювався на одному місці, пропускаючи те, що не пропустив би навіть першорозрядник. Хоча Олександру все одно було б вкрай важко через антропометрію. У Тайсона біди з габаритами точно немає.

Як підсумок, маємо Ф'юрі, якому потрібно просто бути собою і Джошуа, якому потрібно вирішити, у що він вірить більше: у свій інтелект і потенційну можливість зловити Тайсона. Або у свою фізуху і потенційну можливість зловити більшого суперника на ближній.

А вони точно будуть боксувати? А як же Усик?

Усик - обов'язковий претендент на пояс WBO і може вимагати поєдинку з Джошуа наступним. Але, судячи з усього, принципова позиція Олександра і його команди з приводу того, що «нехай Джошуа залишає пояс і боксує з Ф'юрі» змінилася.

Тому що команди - і Боб Арум, і Едді Хірн - кажуть про поєдинок за абсолют, про історичне протистояння і початок організації бою вже з понеділка. Прізвища українця там ніде немає.

Найімовірніше, вони домовляться. Усик, Хірн, Красюк і Арум прийдуть до фінансово вигідної та одночасно чітко обумовленої угоди, за якою українець зможе потім відразу побитися за абсолют або отримати свій пояс.

Олександр зустрінеться з Джо Джойсом і, якщо переживе другу в житті рубку з цим гігантом, стане чемпіоном у ще одній категорії. Але все це після того, як Ф'юрі і Джошуа визначать найсильнішого.

У тому, що британці домовляться, немає ніяких сумнівів. У період пандемії такі поєдинки - єдина можливість заробити по-справжньому і взяти участь в історичній події. Так навіщо ж відмовлятися?

Лев Кравців Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Теніс | 21 травня 2024, 19:27 8

Юлія зіграла перший матч у відборі до ґрунтового мейджора

Коментарі