Таблиця коефіцієнтів УЄФА. Україна – два клуби навесні, Росія – один

«Шахтар» приєднався до «Динамо» на стадії 1/16 фіналу Ліги Європи

Завершено матчі групового раунду Ліги чемпіонів, і Sport.ua вивчає таблицю коефіцієнтів УЄФА.

Дві українські команди, «Динамо» і «Шахтар», отримали путівку в 1/16 фіналу Ліги Європи. У середу, 9 грудня, донецька команда принесла у скарбничку федерації 0.200 бала, вистоявши проти «Інтера» (0:0). Тепер за сезон у України набрано 5.400, це майже стільки, скільки відніметься у таблиці через рік (5.500 за сезон 2016/17).

Відрив України від Шотландії збільшився до 0.575 бала.

До топ-16 Ліги чемпіонів пробилися тільки команди-гранди з топ-6 країн: Іспанія (4), Німеччина (4), Англія (3), Італія (3), Франція (1), Португалія (1).

А ось Росія, що йде 7-ю в рейтингу, втрачає відразу три команди, і в живих до весни залишається тільки «Краснодар» у Лізі Європи. «Невдовзі Росія займе місце Кіпру або Данії, ризикуючи опинитися в середині другого десятка країн в рейтингу УЄФА. Представництво точно зменшиться з шести команд до п'яти, а то й до чотирьох, і про автоматичне попадання у груповий турнір Ліги чемпіонів доведеться забути», - прогнозує російське видання Спорт-Екпрес.

У Бельгії (9-те місце) буде дві команди в 1/16 фіналу Ліги Європи: «Антверпен» і «Брюгге». А ось «Стандард» і «Гент» припиняють боротьбу.

Що стосується Австрії (10-та), то «Ред Булл Зальцбург» переходить з ЛЧ в ЛЄ, ЛАСК точно вилітає, а ось дві команди під питанням. «Рапіду» потрібно вдома перемагати норвезький «Мольде» або з рахунком 1:0, або ж в два м'ячі і більше. «Вольфсбергеру» достатньо нічиєї вдома проти нідерландського «Фейєноорда».

У четвер, 10 грудня, луганська «Зоря» в Португалії буде грати проти «Браги» в рамках 6-го туру Ліги Європи. Шкода, але це буде останній матч команди Віктора Скрипника в поточному євросезоні.

В цей же день у Шотландії проведуть поєдинки «Рейнджерс» (має путівку до 1/16 фіналу) і «Селтік» (завершує турнір в грудні).

Таблиця коефіцієнтів УЄФА 2021 (впливає на розподіл путівок в сезоні 2022/23)

Таблиця коефіцієнтів УЄФА за 3 сезони (топ-25), де Росія нарівні з Кіпром і Данією.

Джерело даних: Bert Kassies

Микола Степанюк Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 06 травня 2024, 03:15 0

У підопічних Юрія Максимова у разі перемоги ще збережуться шанси на бронзові нагороди

Коментарі