Брага – Зоря. Прогноз і анонс на матч Ліги Європи

Залишилися тільки виправка та честь

Десятого грудня в матчі шостого туру для «Зорі» закінчиться нинішній єврокубковий сезон. Як би не зіграла команда Віктора Скрипника проти «Браги», вище третього місця в турнірній таблиці вона не підніметься. Втім, як і португальський опонент нашого бронзового призера: він теж нижче другої позначки в табелі про ранги опуститися не може. Так що, з одного боку, гра в Бразі для обох суперників буде майже позбавлена ​​турнірної мотивації. Але, з боку іншого, можна не сумніватися, що в першу чергу наша команда постарається на прощання грюкнути дверима. Так, затиснути при цьому «бражан» не вийде, але запам'ятовується ж останнє, так що було б дуже добре, щоб з Португалії «Зоря» прилетіла зі щитом. Це добре і для рейтингу самого клубу, і для загального рейтингу України.

«Ех, якби ми стартували в Лізі Європи зараз», - нарікав після домашнього матчу з «Лестером» Віктор Скрипник. І тренера луганчан зрозуміти можна. Після провального старту в Лізі Європи - нуль очок в трьох турах, лише в четвертому «Зоря» здобула перші турнірні бали (відразу три). Отримавши перепочинок в чемпіонаті України через перенесення матчу проти «Олімпіка», а також переглянувши деякі принципи гри, луганчани в гостьовому поєдинку проти АЕКа немов змінилися. Свіжа, швидка і мотивована команда загнала АЕК за «Афіни» - 3:0. «Де ж ви раніше були, хлопці», - так і хотілося тоді вигукнути. Точніше, не хлопці, а «мужики». А «мужики» в відповідь в п'ятому турі ЛЄ взяли і перемогли вдома «Лестер». Показово, що «Зоря» в особі «лисиць» здобула першу у своїй історії перемогу над англійською командою.

Однак ейфорію і оптимізм, що нахлинули після перемоги над командою Роджерса, досить швидко довелося змінити на розчарування, адже в паралельному поєдинку «Брага» на виїзді перемогла АЕК. А це означало, що за тур до фінішу групового етапу «Лестер» і «Брага» виявилися недосяжними для опонентів: у них по десять очок, тоді як у «Зорі», що йде на третьому місці, - шість. Так що «мужики», звичайно, молодці, що зуміли зібратися і здобути дві поспіль перемоги, але ось включилися вони таки запізно...

Перед вильотом до Португалії команда Скрипника в рамках внутрішнього чемпіонату провела домашній поєдинок проти «Дніпра-1». І домоглася цілком комфортної перемоги - 3:1. Суперник луганчан протримався лише перший тайм, після чого прогнозовано «розсипався». Відмінний матч видали Громов і Іванісеня, які і «спорудили» на двох всі голи «Зорі». Після цієї перемоги безпрограшна серія луганчан в УПЛ продовжилася вже до дев'яти поєдинків, а в турнірній таблиці підопічні Скрипника піднялися на п'яте місце.

Радує і те, що напередодні вильоту до Португалії лазарет «Зорі» порожніє. Команда пройшла тестування на коронавірус, і абсолютно всі результати - негативні.

Є привід для гарного настрою і у «Браги». Ну, в першу чергу тому, що команда вирішила свою турнірну задачу в Лізі Європи. Та й в чемпіонаті Португалії у підопічних Карвальяла політ нормальний: після дев'яти турів команда займає четверте місце (слідом за «могутньою купкою» - «Спортингом», «Порту» і «Бенфікою»). Причому відставання від «Порту», що йде на третьому місці, - всього одне очко. Однак є привід і для занепокоєння: в останній календарній грі перед матчем з «Зорею» - виїзному поєдинку проти середняка «Белененсеш», команда з Браги поступилася 1:2. Причому єдиний м'яч провела вже під завісу гри, та й той з пенальті.

Проте, після того поєдинку Карвальял запевнив, що на переможні рейки його команда має намір стати вже в грі з «Зорею». За його словами, матч, хоч і не матиме турнірної мотивації, але його підопічні дуже хочуть зайняти перше місце в групі.

Можна не сумніватися, що підопічні Скрипника з такою постановкою питання не погодяться. І постараються зробити все від них залежне, щоб відібрати очки у суперника. Може, гра вже і правда нічого не вирішує, але ж престиж, честь клубу і рейтинг - це не порожній звук. Та й про грошове питання теж не потрібно забувати: за перемогу в групі ЛЄ платять не так, як в ЛЧ, але все ж...

Орієнтовні склади:

«Брага»: Матеус, Бруно Віана, Секуейра, Кастро, Галено, Орта, Есгайо, Тормена, Хорта, Медейруш, Пауліньйо

«Зоря»: Василь, Фаворов, Вернидуб, Абу Ханна, Циганікс, Іванісеня, Юрченко, Кочергін, Громов, Кабаєв, Гладкий.

10 грудня, четвер

«Брага» - «Зоря»
Брага. «Муніципальний стадіон». 22:00
Пряма трансляція на «Футбол 2» і MEGOGO
БРАГА - ЗОРЯ. ТЕКСТОВА ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбитр: Даніель Стефанськи (Польща)
Прогноз Sport.ua - 1:2
  • 1.515
  • 4.88
  • 6.6
Сделать ставку
  • 1.48
  • 4.90
  • 6.60
Сделать ставку
  • 1.48
  • 4.70
  • 6.70
Сделать ставку

Сергій Циба Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 28 вересня 2024, 12:20 0

Китайський боксер упевнений, що Даніель заслуговує на статус чемпіона світу

Коментарі