Угорський журналіст: «Результати Реброва виправдовують все»

Бенце Баб'як з Nemzeti Sport розповів, хто сильніший — «Ференцварош» або «Динамо»

У вівторок, 8-го грудня, на київське «Динамо» чекає зустріч із угорським «Ференцварошем» у 6-му турі групового етапу Ліги чемпіонів. Від результату цього поєдинку буде залежати, хто вийде в Лігу Європи, а хто залишиться ні з чим.

Очікуваннями від майбутнього поєдинку поділився Бенце Баб'як, журналіст авторитетного угорського видання Nemzeti Sport, заснованого в 1903-му році.

- Як ви оціните шанси «Ференцвароша» на позитивний результат у матчі з «Динамо» і вихід команди до Ліги Європи?
- «Ференцварош» зіграв п'ять матчів на груповому етапі Ліги чемпіонів. Найгіршим, ймовірно, був останній поєдинок проти «Барселони» (0:3 вдома - прим. ред.). Ми всі знаємо, наскільки велика різниця між цими командами, але «Барселона» дійсно не залишила «Ференцварошу» жодного шансу.

Проте, я думаю, що глибоко всередині всі гравці «Ференцвароша» знали, що найбільш важливим буде виїзний матч із київським «Динамо», вони зроблять все, щоб здобути позитивний результат.

«Ференцварош» за Реброва дуже хорош у виїзних єврокубкових матчах, команда не програла жодного виїзного поєдинку в Лізі Європи в минулому сезоні і жодного матчу кваліфікації Ліги чемпіонів в поточному. Навіть проти «Ювентуса» в Турині вони утримували рахунок 1:1 на 90-й хвилині (Мората вирвав для «Ювентуса» перемогу на 92-й хвилині - прим. ред.)...

У «Ференцвароша» будуть шанси на перемогу в Києві, проте в Будапешті «Динамо» провело вражаючий перший тайм. Очікую на рівну гру, в якій все вирішить один гол. Навряд чи рахунок буде 3:3, але нічия цілком влаштує «Динамо».

- Що ви думаєте про головного тренера «Динамо» Мірчу Луческу?
- Його результати говорять самі за себе. В одному можна бути впевненим точно: він брав участь у декількох фіналах, в по-справжньому великих матчах, у нього величезний досвід, він знає, як вигравати такі поєдинки. Зараз його команда грає вдома, і її влаштовує нічия - у нього були й набагато більш складні ситуації в тренерській кар'єрі. Для нього це рутинна робота, але часом саме її найскладніше виконати.

- Чи вважаєте ви, що «Динамо» сильніше за «Ференцварош»?
- Грунтуючись на першому матчі, у «Динамо» краще індивідуальні якості гравців. Але «Ференцварош» дуже сильний морально, і командний дух дуже хороший. «Ференцварош» відмінно організований, ці команди дуже близькі одна до одної. Я б не сказав, що «Ференцварош» сильніший за «Динамо» чи навпаки.

- В Угорщині задоволені успіхами Сергія Реброва на посаді головного тренера «Ференцвароша»? Чи вважається він сильним тренером?
- Коли він був призначений головним тренером «Ференцвароша», на його першій прес-конференції керівництво клубу заявило, що чекає від нього міжнародного прориву. Що ж, він зробив саме те, про що його просили, він двічі виграв чемпіонат Угорщини, в минулому сезоні вийшов у груповий етап Ліги Європи, в цьому - у груповий етап Ліги чемпіонів. Він знає, що таке сучасний футбол, він створив дуже ефективну тактику, він знає, як грати проти сильних опонентів. Звичайно, він безсилий, якщо у «Барселони» йде гра, але в тому ж Турині ідеї Реброва були дуже хорошими. «Ференцварош» майже створив диво проти «Ювентуса». Він - дуже суворий тренер і рідко посміхається, але результати виправдовують все, що він робить.

- Який чемпіонат сильніший - український чи угорський?
- Якщо ми подивимося на результати угорських і українських клубів в останні 10-20 років на міжнародній арені, то найсильніший український клуб, ймовірно, кращий за найсильніший угорський клуб. Але не знаю, чи переможе клуб з четвертого місця в чемпіонаті України четвертий клуб Угорщини.

Поєдинок групового етапу Ліги чемпіонів «Динамо» - «Ференцварош» відбудеться в Києві на НСК «Олімпійський» у вівторок, 8-го грудня, о 22:00 за київським часом.

Sport.ua проведе текстову онлайн-трансляцію матчу «Динамо» - «Ференцварош».

Михайло Шаповалов Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 15 червня 2024, 11:13 13

Відомий промоутер висловився про мегафайт

Коментарі