Мірча ЛУЧЕСКУ: «Потрібно грати тільки на перемогу. Інших варіантів немає»

Наставник «Динамо» відповів на запитання журналістів напередодні гри з «Ференцварошем»

Головний тренер київського «Динамо» Мірча Луческу на передматчевій прес-конференції поділився очікуваннями від зустрічі з угорським «Ференцварошем» в шостому турі групового раунду Ліги чемпіонів.

- Це буде матч «Динамо» проти «Ференцвароша», чи все-таки Луческу проти Реброва?
- Якщо встигнуть мені привезти бутси з музею, то я зіграю проти Реброва. Вони з індивідуального пошиття. Не можу зіграти, тому що у мене немає бутс.

- Матч проти «Маріуполя» - це хороша підготовка до «Ференцвароша», чи все-таки в тяжкість?
- Якби ми цю гру зіграли в повному складі, то це була б перевірочна гра. А так ми грали вдесятьох і було велике навантаження на всіх гравців. Ці два дні ми відновлюємо футболістів до гри.

- Чи всі готові до гри, що потрібно змінити?
- «Ференцварош» має дуже розширений склад. У них кілька угорців, інші гравці з інших країн. У них більше варіантів для ведення гри. У нас немає такої можливості для різноманітності, вони приблизно знають наш склад.

Грати на рівні з великими командами ми поки не можемо, в тому числі і тому, що скасували пенальті. Те ж саме, незрозуміло, чому не зарахували гол. Поки ми не обіграємо великі клуби, нас так і будуть вважати командою Ліги Європи.

Дуже важливо, щоб ми виграли, продовжували євровесну, щоб з нами могли рахуватися, щоб нас поважали. У нас молода команда, потрібно, щоб вона росла.

Що стосується змін, то потрібно змінити своє ставлення до справи. У виїзному матчі з «Ференцварошем» у другому таймі ми почали діяти індивідуально. Потрібно не повторити своїх помилок. Потрібно думати тільки про перемогу і грати тільки на перемогу. Інших варіантів немає. Це дуже міцна команда. Приблизно однакового рівня з нашої в кадровому плані.

Не втрачаю надії відновити Буяльського на завтрашню гру. Повертаються в загальну групу після дискваліфікації Забарний і Сидорчук.

- У своєму інтерв'ю Пірло зізнався, що не проти бачити вас своїм асистентом. А запросили б ви Реброва в свій тренерський штаб?
- Дівчина, скільки ви в футболі? Як може тренер, який домігся гарних успіхів як головний тренер в різних командах, йти до когось другим тренером? Він може домогтися тут успіхів і йти в сильніший клуб.

Я не граю проти Реброва, він дуже хороша людина, у нас з ним дуже хороші відносини.

Нагадаємо, від результату зустрічі буде залежати, яка з команд вийде до 1/16 фіналу Ліги Європи. «Динамо» влаштує як перемога, так і нічия з рахунком 2:2 або менше.

Матч «Динамо» - «Ференцварош» відбудеться 8 грудня в Києві на НСК «Олімпійський». Стартовий свисток пролунає о 22:00.

Денис Шаховець Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 27 квітня 2024, 10:28 15

Рік тому команда рвалася в ЛЧ, а зараз може залишитися без континентальних турнірів

Коментарі