Колос у Ковалівці зіграв внічию з Олександрією

Гості не забили пенальті, але відігралися після перерви

У Ковалівці відбувся останній матч календарного 2020-го: «Колос» приймав «Олександрію». Команди є сусідами в турнірній таблиці, а статистика їхніх очних поєдинків говорила про те, що завжди забивала і одна, і інша сторона. Так вийшло і цього разу.

Суперники почали бадьоро, тим більше що погода (градусів 4-5 нижче нуля) не сприяла неквапливому ходінню по полю. Команди обмінювалася атаками, але пощастило більше «Олександрії». Ковалець увірвався до штрафного по центру, але зробити нічого не встиг - його збив Новак. Пенальті взявся виконувати Гречишкін. Пробив досить сильно, трохи лівіше центру - і Волинець в стрибку відбив м'яч перед собою, а підоспілі захисники розрядили ситуацію.

«Колос» посилив тиск і незабаром домігся свого. Після одного з навісів Шастал не пустив до м'яча Ільїна, просто відштовхнувши суперника. Тож знову арбітр вказав на «точку». І Селезньов показав, як потрібно пробивати одинадцятиметровий. Євген пробив низом, в самий кут воріт - Паньків хоч і вгадав напрям удару, але просто не дотягнувся до м'яча - 1:0.

Прийшла черга гостей йти вперед. Однак Волинець грав надійно, відбивши пару непростих ударів. У тому числі - і після того, як Селезньов, вибиваючи м'яч головою, направив його під поперечину власних воріт. Втім, господарі не тільки відбивалися. Шанси були у Антюха, наприклад, але з його ударом впорався голкіпер. Тому 1:0 виглядають справедливим підсумком першої половини зустрічі.

А на другий тайм Володимир Шаран випустив посилення у вигляді Довгого і Мишенка. Втім, не вони стали героями епізоду на 53-й хвилині. Ковалець по лівому флангу продерся у штрафний і від лицьової подав на лінію воротарського. Там виявився всіма забутий Шастал, який головою переправив м'яч в дальній, порожній кут воріт - 1:1.

Грати залишалося ще довго, і рахунок міг змінитися як в один, так і в інший бік. Однак голкіпери грали надійно, захист перевершував напад. Якихось супер-моментів команди не створили, але напруга трималося до фінального свистка. Смирний вже в компенсований час головою замикав подачу з кута поля, але пробив трохи вище поперечини.

У підсумку - 1:1, які принесли «Колосу» і «Олександрії» по одному очку в скарбничку. У ковалівської команди 17 балів і 6-й рядок у турнірній таблиці. У наступному турі команда зіграє в гостях проти київського «Динамо». Олександрійці з 16-ма очками - восьмі. У 13-му турі команда приймає луганську «Зорю».

Українська Прем'єр-ліга. 12-й тур.

«Колос» - «Олександрія» - 1:1

Селезньов (26, з пенальті) - Шастал (53).

Селезньов (8), Антюх (83) - Гречишкін (16), Пашаєв (52), Мишенко (57), Бабогло (69).

На 15-й хвилині Гречишкін не реалізував пенальті (воротар).

«Колос»: Волинець - Зозуля, Петров, Новак, Чорноморець - Оріховський, Мілько, Ільїн (Данфа, 79), Антюх, Смирний - Селезньов (Костишин, 72).

«Олександрія»: Паньків - Бабогло, Стецьків, Пашаєв, Дубра - Шастал (Безбородько, 57), Ковалець (Задерака, 90 + 2), Гречишкін, Банада (Довгий, 46), Третьяков (Мишенко, 46; Устименко, 78) - Сітало.

Стадіон «Колос» (Ковалівка).

Арбітр: Юрій Можаровський (Львів).

ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Клим Лавренюк Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 02 травня 2024, 08:29 0

Королівський клуб допоможе Каріму в лікуванні

Коментарі