Жіночий Євро-2020 з гандболу: команди, календар, результати

Sport.ua слідкує за континентальною першістю за гандболу серед жінок

У перший четвер зими в Данії взяв старт чотирнадцятий чемпіонат Європи з гандболу серед жіночих команд. Варто відзначити, що спочатку турнір мав відбутися в двох країнах - Данії і Норвегії, але через пандемію коронавіруса норвезька сторона спочатку скоротила кількість приймаючих міст до одного, а менш ніж за три тижні до старту турніру і зовсім відмовилася від його проведення. Руку допомоги сусідам простягнула Данія, яка в цей непростий час погодилася повністю взяти на себе всі складності підготовки до такого великого турніру.

На європейській першості представлено 16 збірних, які за результатами жеребкування були розділені на 4 групи:

У другій груповий турнір вийдуть по три найкращі збірні з кожної групи. Трійка найкращих команд групи А об'єднається з трьома провідними командами квартету В (сформують групу І), а лідируюче тріо групи С зіллється з трьома найкращими колективами групи D (створять групу ІІ). По два найкращих колективи з груп І і ІІ вийдуть в півфінал турніру. Команди, що зайняли в групах другого раунду треті місця, позмагаються за підсумкову п'яту позицію.

Головними фаворитами змагань є діючий чемпіон Європи - збірна Франції і переможниці останньої світової першості з Нідерландів. Сильні збірні на турнір привезли і будуть боротися за високі місця команди Норвегії, Росії та Німеччини. Як завжди, дуже небезпечна збірна Данії, тим більше, що вона грає у себе вдома.

Фінішує континентальна першість 20 грудня. Чотири найкращі команди по її завершенню отримають прямий пропуск на чемпіонат світу-2021.

Євро-2020 з гандболу серед жінок

Перший раунд

3 грудня

4 грудня

5 грудня

6 грудня

7 грудня

8 грудня

Турнірна таблиця

Другий раунд

10 грудня

11 грудня

12 грудня

13 грудня

14 грудня

15 грудня

Турнірна таблиця

1/2 фіналу, 18 грудня

Матч за 5 місце, 18 грудня

Матч за 3 місце, 20 грудня

Фінал, 20 грудня

Сергій Циба Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 27 квітня 2024, 23:28 8

Агент півзахисника «Шахтаря» повідомив, що побував у столиці Англії з робочих питань