Володимир БРИНЗАК: «Чоловіки можуть боротися за топ-5 Кубка націй»

Глава ФБУ - про перспективи збірної в новому сезоні

Президент Федерації біатлону України Володимир Бринзак оцінив перспективи чоловічої збірної в новому сезоні:

- Щось прогнозувати складно. Навесні будуть рахувати очки, відкидати не два найгірших етапи, а чотири. Але ми можемо сьогодні боротися за топ-5 Кубка націй. З урахуванням того, що у нас всі в строю і тільки повинні додавати, а у суперників деякі ветерани закінчили кар'єру.

- Дмитро Підручний мав проблеми зі спиною на високогірних етапах. Чи вдалося фізіотерапевтам усунути цю проблему?
- Поки так. Ми з ним спілкуємося, у нього все добре.

- Артему Примі вже виповнилося 33 роки, а його найкращі результати припадають на минулий сезон. Чи є у нього дані для подальшого прогресу чи фактор віку буде грати роль?
- Зі свого досвіду розумію, що вік більше критичний для дівчат, ніж для чоловіків. У спортсменок з'являються думки про сім'ю, заважають емоції, а хлопці більше віддаються спорту.

- Що з Сергієм Семеновим?
- У нього є проблеми зі здоров'ям. Він повертається до Києва і буде обстежуватися. Думаю, навряд чи він виступить в грудні.

- За словами Юрая Санітри, у Руслана Ткаленка є амбіції стати топ-спортсменом світу.
- У всіх є амбіції стати топ-спортсменом. Вірю, що наші хлопці будуть рости і прогресувати. Можливо, вони не досягнуть рівня Бьо чи Фуркада, але свої медалі й титули повинні заробити. Хто прагне, той завжди досягає мети.

- Минулий рік Артем Тищенко почав на Кубку світу, проте в жодній гонці не заїхав в очкову зону, а на етапах Кубках IBU лише раз потрапив до топ-10. Звідки у тренерського штабу береться впевненість, що Тищенка може прорвати?
- А хто сказав, що є така впевненість? Його немає зараз в складі першої команди. Поки що він в команді «Б». Виступатиме на Кубку IBU, де може показати себе і отримати свій шанс.

- Богдан Цимбал, Тарас Лесюк, Віталій Труш і Антон Дудченко - чого можна очікувати від наших молодих спортсменів в цьому сезоні?
- Старти покажуть. Я ж не астролог і не екстрасенс, щоб гадати. Я знаю, що вони готуються, повинні додавати. Видно по контрольних тренуваннях, що вони підтягнули швидкість. Сподіваюся в першу чергу, щоб у нас була хороша естафета. Юрай вже визначив для себе спортсменів, з якими він до цієї Олімпіади готується, ось вони і працюють.

Зараз замість Семенова буде хтось включений (в команду «А», - прим.) - Труш, Тищенко або Доценко. Подивимося за результатами на чемпіонаті України.

- Цього року в біатлон перейшов український лижник Андрій Орлик. Які враження тренерів від його кондицій? Чи вдається йому поставити стрільбу?
- Якщо чесно, я не особливо вникав. Ми дали можливість йому тренуватися. Минуло три місяці, поки ще рано про щось говорити. Пройде сезон, навесні будемо говорити, що від нього можна очікувати.

Олег Дідух Джерело: Трибуна
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 06 травня 2024, 20:36 2

Звання абсолюту буде у переможця 2 тижні – до поєдинку Хргович – Дюбуа

Коментарі