До фіналів молодіжного Євро-2020 пробилися вісім боксерів збірної України

Українці в неділю будуть боротися за золоті медалі

На чемпіонаті Європи з боксу серед молоді, що проходить у Чорногорії, 21 листопада відбулася друга частина поєдинків півфінальної стадії. У суботу на ринг у Будві виходили вісім спортсменів молодіжної збірної України.

Харків'янин Ілля Тогобицький вийшов до фіналу у ваговій категорії до 75 кг, здолавши албанця Сантьяго Селібая. За «золото» Ілля побореться у бою з росіянином Михайлом Усовим.

Півфінальний поєдинок у суперважкій категорії (понад 91 кг) між українцем Василем Ткачуком і Ованнесом Папазяном з Вірменії не відбувся через відмову вірменського боксера. Таким чином, Василь автоматично пройшов у фінал, де йому протистоятиме росіянин Іван Онищенко.

Участь у суботніх півфінальних боях взяли чотири представниці жіночої молодіжної збірної України. Але лише одна з них пробилася у фінал. Житомирянка Анна Сезько (69 кг) розгромила литовку Манте Буткуте, двічі відправивши її у нокдауни. У поєдинку за «золото» на неї очікує росіянка Анастасія Холуєва.

Таким чином, підводячи підсумки півфінальної стадії, до фіналів молодіжного Євро-2020 пробилися п'ятеро боксерів чоловічої команди України (Роман Літвінов, Юрій Захареєв, Ілля Тогобицький, Микита Горбатенко , Василь Левчук) і три спортсменки жіночої збірної (Марина Стойко, Анна Сезько і Яна Тараненко).

Доля золотих нагород вирішиться в останній день турніру - у неділю, 22 листопада.

Олександр Тішура Джерело: Федерація боксу України
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 30 квітня 2024, 12:00 8

26–29 квітня відбулися матчі 33-го туру чемпіонату Іспанії 2023/24