Шахтар взяв срібло премії УЄФА в номінації Найкращий професійний клуб

Президент УЄФА Александер Чеферін підкреслив важливість масового футболу

Донецький «Шахтар» став срібним призером в номінації «Найкращий професійний футбольний клуб». УЄФА оголосив лауреатів щорічної премії масового футболу.

UEFA Grassroots Awards була заснована в 2010 році. Щорічно нагороди присуджуються клубам і проектам, що допомагають слідувати стратегії УЄФА, згідно з якою кожен, незалежно від здібностей, віку, статі та походження, може грати в футбол в безпечному середовищі. У 2020 році взяли участь 129 номінантів від 37 національних асоціацій.

Існує 5 окремих номінацій: Best Grassroots Leader, Best Grassroots Project, Best Grassroots Club, Best Disability Initiative, Best Professional Football Club. У кожній з них визначається 3 призера. У категорії «Найкращий професійний футбольний клуб» срібло в цьому році отримав «Шахтар». Тут відзначається клуб з інклюзивним порядком і конкретною соціальною метою з урахуванням значного внеску в розвиток спортивних соціальних ініціатив.

Президент УЄФА Александер Чеферін підкреслив: «Масовий футбол має вирішальне значення для благополуччя футболу і суспільства у всій Європі. Досягнення переможців показують, як загальна популярність футболу може допомогти руйнувати стереотипи і об'єднувати спільноти. Ми прийшли до остаточного вибору лише після довгих обговорень і роздумів. Сила номінантів зростає з кожним роком, що робить досягнення переможців ще більш видатними.

Нагадаємо, заснований «Шахтарем» фонд Shakhtar Social за підтримки генерального партнера компанії ДТЕК реалізує в 36 населених пунктах України проект масового футболу «Давай, грай!». У 2020 році в ньому бере участь більше 4 500 дітей від 7 до 12 років.

UEFA Grassroots Awards 2020

Best Professional Football Club

Микола Степанюк Джерело: ФК Шахтар Донецьк
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 16 травня 2024, 13:28 12

Блогер Sport.ua Олексій Рижков – про гольові здобутки наших співвітчизників за межами батьківщини

Коментарі