ФОТО. Ембраєр для Коваленка. УАФ замовила чартер для одного інфікованого

Cтарший менеджер збірної Олексій Таргонський розповів про деталі евакуації

Cтарший менеджер національної команди України Олексій Таргонський розповів про деталі евакуації інфікованого Віктора Коваленка з Німеччини до Києва:

«Відразу після того, як тест на COVID-19 виявився позитивним у п'яти представників збірної України, ми з'ясували процедуру, за якою збірники могли бути доставлені додому.

Для початку слід було дочекатися дозволу місцевої влади на те, щоб інфіковані особи покинули територію Німеччини. У день гри, 14 листопада, представник місцевої влади Лейпцига повідомив, що дозвіл отримано, і хлопці повинні залишити країну в найближчий понеділок. Українська асоціація футболу відразу ж замовила літак «Ембраєр», який з дотриманням медичного протоколу був готовий перевезти збірників до Києва.

Паралельно з нами сконтактувався англійський «Вест Хем», який повідомив, що бере на себе організацію доставки свого гравця, Андрія Ярмоленка, безпосередньо у Лондон. Ярмоленко, до слова, вилетів до Лондона в першій половині дня, як і представник «Шахтаря» Віктор Коваленко на чартері, організованому УАФ, до Києва.

Разом з Віктором повинні були летіти і три динамівці - Віктор Циганков, Сергій Сидорчук та Вадим Комардин. Ми запланували виліт на ранок неділі, щоб хлопці спокійно подивилися в своїх готельних номерах матч Німеччина - Україна, а не їхали в аеропорт пізно вночі, як, власне, і сталося. Необхідності негайно евакуювати динамівців в суботу вночі не було ніякої».

Микола Степанюк Джерело: Українська асоціація футболу (УАФ)
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 17 травня 2024, 03:23 0

Дивіться відео голу та огляд матчу 36-го туру іспанської Ла Ліги

Коментарі