ДОДО: «Шахтар завжди на видноті»

Футболіст «гірників» поділився враженнями про виклик в олімпійську збірну Бразилії

Захисник «Шахтаря» Додо розповів про виклик до олімпійської збірної Бразилії та майбутні поєдинки.

- Це дуже важлива мить у кар'єрі кожного футболіста. Звісно ж, ми завжди намагаємось виявляти себе гідно в клубі, щоб грати на високому рівні й мати нагоду представляти свою національну команду. Слід продовжувати працювати. Побачимо, що буде далі.

- Що відчуває бразильський футболіст, коли одягає футболку збірної?
- Фантастичний момент, адже подумки ми завжди, звісно ж, перебуваємо в Бразилії з рідними та друзями. До збірної Бразилії викликаються лише найкращі: необхідно грати на високому рівні в клубі, й лише тоді є шанс опинитися в національній команді. Це велика радість і честь для кожного бразильського футболіста.

- Як ти ставишся до того, що в «Шахтаря» найбільше представництво в олімпійській збірній Бразилії - одразу чотири гравці?
- Це тому, що ми дуже старанно працюємо. «Шахтар» завжди на видноті, ми регулярно виступаємо в Лізі чемпіонів і проводимо гарні єврокубкові кампанії. Недивно, що багато тренерів, у тому числі з Бразилії, спостерігає за нашим клубом. І якщо ми далі триматимемо такий самий високий рівень у клубі, виклик до збірної буде підсумком нашої плідної роботи тут. У Бразилії вже майже всі знають «Шахтар», і для них у цьому нічого дивного й незвичного немає. До того ж, мої співвітчизники можуть бачити наші матчі в Лізі чемпіонів. Цілком нормально, що такий європейський клуб, як «Шахтар», де виступає багато бразильців, делегує до збірної стільки гравців.

- Що скажеш стосовно майбутніх матчів зі збірними Південної Кореї та Єгипту?
- Це, коли не помиляюсь, передостанній наш збір перед офіційними поєдинками, одна із заключних репетицій. Дуже важливий виклик для всіх. Ми маємо продемонструвати свій високий рівень футболу, щоб лишитися в збірній і поїхати на Олімпіаду. У Бразилії престижно стати не лише чемпіоном світу, а й олімпійським чемпіоном. Це важливо як для мене, так і для всіх хлопців. Велика честь представляти Бразилію на такому турнірі!

Михайло Шаповалов Джерело: ФК Шахтар Донецьк
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 23 травня 2024, 19:43 0

Тайсон програв українському боксеру Олександру Усику у мегафайті за абсолют

Коментарі