Мирослав СТУПАР: «Монзуль стала заручницею Балакіна»

Фахівець вважає, що не потрібно було вилучати Сидорчука

Суддівський експерт, екс-арбітр ФІФА Мирослав Ступар прокоментував момент з вилученням Сергія Сидорчука в матчі між «Динамо» і «Шахтарем» (0:3).

Нагадаємо, Катерина Монзуль вилучила капітана столичного клубу після підказки арбітра VAR Миколи Балакіна.

«Це був матч не юнацьких команд, яких треба вчити грати в футбол. Не Монзуль, а Балакін вбив всю інтригу в матчі - він змусив її діяти формально. Якби Балакін не втрутився, ми б бачили інший футбол. Проблема в тому, що такими рішеннями судді змушують наш футбол розвиватися строго за формальними законами. А де можливості для творчості? Де дотримання духу гри, який імпонує глядачам на трибунах і біля екранів? VAR вбиває цей дух.

Якби Балакін не втрутився, ніхто б Монзуль не критикував. Так, Сидорчук запізнився з підкатом, хоча технічно він був виконаний за правилами: одна нога стелиться землею, а друга намагається зіграти в м'яч. Але не встиг, тому що Корнієнко виявився спритнішим. Корнієнко проштовхнув м'яч на швидкості, а футболіст «Динамо» зіграв супернику в ногу. На щастя, ця нога у Корнієнка не була опорною. Якби була опорною - то було б набагато небезпечніше для здоров'я.

Я думаю, що більшість арбітрів на міжнародному рівні розсудили б цей епізод не формально, а по-футбольному - жовта картка. Але нашим суддям це не властиво. Монзуль стала заручницею підказки Балакіна - «йди подивися». По тексту правил - це серйозне ігрове порушення, але треба іноді проявляти гнучкість для розвитку футболу. До того ж з гравців «Шахтаря» ніхто не вимагав вилучення, бо сприймали цей підкат по-футбольному. А вже після червоної Сидорчуку померла інтрига в матчі. Нам складно щось змінити, але ми можемо висловлювати свою думку», - сказав Мирослав Іванович.

Володимир Клепач Джерело: UA-Football
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 16 травня 2024, 06:11 24

Віталій Миколенко, Михайло Мудрик, Георгій Судаков, Руслан Маліновський – із пошкодженнями

Коментарі