Гол з офсайду. Десна мінімально обіграла Минай

Хибне рішення арбітра Романа Блавацького принесло успіх команді Рябоконя

Суботню програму 9-го туру української Прем'єр-ліги завершив матч на столичній «Оболонь-Арені» між чернігівською «Десною» і закарпатським «Минаєм».

Команда Василя Кобіна, яку до матчу вважали аутсайдером, вже на п'ятій хвилині ледь не відкрила рахунок в поєдинку, коли Гітченко зіграв рукою після прострілу Нурієва, за що арбітр призначив пенальті. Однак, Паста врятувала штанга, від якої відлетів м'яч після виконання того ж Нурієва.

У «Десни» був гольовий момент на екваторі першого тайму. Каніболоцький помилився на виході після подачі зі штрафного, невдало вибив м'яч і Тамм міг забивати, але естонець не скористався цим подарунком, пробивши вище порожніх воріт.

В цілому, в першому таймі гра була приблизно рівна, причому за гостротою моменти були цікавішими у «Миная». Втім, на табло можливості відзначитися ніяк не позначилися, на перерву команди пішли за нудних 0:0. Гол був залишений на другу половину гри.

На другий тайм підопічні Олександра Рябоконя вийшли з установкою виривати перемогу. «Десна» виглядала набагато симпатичніше, більше володіла м'ячем, однак «Минай» відповідав дуже небезпечними контратаками. Але чим ближче було до кінця основного часу, тим більше командам не вистачало швидкості.

І навіть заміни не змогли достатньо освіжити гру для того, щоб награти на забитий м'яч. Якби поєдинок завершився безгольовою нічиєю, підсумок був би цілком логічним. Але результат зустрічі вирішила фатальна помилка арбітрів. На 80-й хвилині Конопля з правого флангу увірвався в штрафний і прострілив на вільного Будківського, який в один дотик відправив м'яч у ворота.

На повторі чітко видно, що гол був забитий з очевидного офсайду, але цього не помітили ані асистент головного рефері, ані сам Роман Блавацький, для якого це перший подібний досвід в Прем'єр-лізі. Ну і відсутність системи VAR на матчі також допомогла господарям, звичайно.

«Минаю» було нічого втрачати, тому підопічні Кобіна усіма силами пішли вперед. Але в одних моментах не вистачало точності, в інших же надійно діяв голкіпер «сіверян». В кінці матчу, зневірившись, Маємбе увірвався в штрафний майданчик, після мінімального контакту із захисником впав і просив пенальті, але був покараний «гірчичником» за симуляцію.

1:0 - «Десна» не без везіння мінімально обіграла новачка елітного дивізіону і здобула четверту перемогу в сезоні, а разом з тим піднялася на проміжне третє місце в турнірній таблиці. Для «Миная» це четверта поразка, команда Кобіна так само третя, але з кінця.

Українська Прем'єр-ліга. 9-й тур.

«Десна» - «Минай» - 1:0
Гол: Будківський, 80

Мудрик, 16, Паст, 90+4 - Маембе, 88

На 6-й хвилині Анатолій Нурієв («Минай») не забив пенальті (стійка).

«Десна»: Паст - Картушов, Тамм, Гітченко, Конопля - Арвеладзе (Домбровський, 46), Огиря - Мудрик (Гуцуляк, 71), Хльобас (Тотовицький, 46), Калітвінцев (Єрмаков, 88) - Будківський (Дегтярьов, 88).

Запасні: Литовка, Западня, Волков, Шевцов.

«Минай»: Каніболоцький - Саків, Матіч, Меліченко - Книш, Сніжко (Ахмедзаде, 85), Ткачук (Малепе, 86), Нурієв, Маємбе - Шиндер (Хахльов, 73), Кожанов (Пиняшко, 61).

Запасні: Попович, Маткобожик, Карноза, Лопирьонок, Павлиш.

Арбітр: Роман Блавацький (Львів).

Стадіон: «Оболонь-Арена» (Київ).

Удари (у площину): 6 (1) - 8 (4)
Кутові: 6 - 10
Оффсайди: 3 - 0.

ДЕСНА-МИНАЙ.ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 8°C

Денис Шаховець Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 05 травня 2024, 22:16 6

«Сині» розгромили «Вест Гем» з рахунком 5:0

Коментарі