Топ-тренери АПЛ виступили проти рішення про заборону п'яти замін

Гвардіола, Клопп і Сульшер в один голос наполягають про необхідність змін

Головні тренери «Манчестер Сіті», «Ліверпуля» і «Манчестер Юнайтед» висловилися з приводу того, що в англійській Прем'єр-лізі відмовилися використовувати п'ять замін, що дозволено в більшості інших ліг континенту, а також єврокубках.

Хосеп Гвардіола, «Манчестер Сіті»: «Це не має нічого спільного з перевагою певних команд. Йдеться про те, чому ми тут, про гравців, забудьте про перевагу. Коли футболісти грають кожні три дні, вони починають страждати. Чому у всіх лігах це можливо (проведення п'яти замін. - прим.), а ми не можемо захистити гравців? Статистика говорить сама за себе. Гравці не відновлюються після попередньої гри, навіть в минулому сезоні. Це не має ніякого сенсу. Хто голосував за подібні рішення? Хто вони? Хто б це не був, вони повинні захищати гравців».

Юрген Клопп, «Ліверпуль»: «Питання про п'ять замін знову повинно бути на порядку денному, але я не думаю, що це можливо через нинішню систему. Очевидно, що це нікому не допомагає, коли у «Челсі» є травмовані, як і у «Сіті», «Ліверпуля», «Юнайтед», «Тоттенхема», «Арсенала» та «Лестера», а у інших клубів й зовсім не вистачає права голосу. Така система».

Уле Гуннар Сульшер, «Манчестер Юнайтед»: «Чи підтримував я введення в АПЛ 5 замін? На 100%. Не розумію, чому клуби проголосували проти, не можу повірити в це, ми ж повинні стежити за гравцями. Потрібно думати про них. Це найскладніший сезон в історії. Не можу навіть зрозуміти, в чому сенс відмови клубів від цього правила. Але, зробивши цей крок назад, потрібно подумати про професійних футболістів, про їх ментальне та фізичне здоров'я. Єдине розумне рішення - дати нам більше відпочивати. Вже багато хто в Прем'єр-лізі отримав травми. Я б хотів мати п'ять замін».

Нагадаємо, в АПЛ дозволялося проводити п'ять замін після відновлення розіграшу чемпіонату-2019/20 після коронавірусної паузи. У сезоні-2020/21 це правило було відмінено.

Олексій Сливченко Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 30 вересня 2024, 13:02 6

Бельгійський воротар вибув як мінімум до закінчення перерви на матчі збірних