КАШТРУ: «У Маріуполя в заявці 14 осіб? Правила повинні виконуватися»

Наставник «Шахтаря» задоволений грою молодих футболістів з «Маріуполем»

Головний тренер «Шахтаря» Луїш Каштру розповів про перемогу в матчі УПЛ з «Маріуполем» (4:1), виступ Судакова і В'юнника і відсутність орендованих у суперника:

- Ви все більше довіряєте Судакову, і сьогодні він забив гол. Коли всі одужають, молоді футболісти продовжать отримувати практику?

- Рішення про те, хто буде грати, приймається за щотижневою роботою і моїм вибором. З молодими футболістами ми повинні бути дуже обережні. Багато з хлопців ще переживають процес зростання, і нам слід вибирати правильний час, коли випускати їх на поле, багато підтримувати і давати розуміти, що ще нічого не зароблено, що їм належить пройти дуже складний і довгий шлях. У цій перспективі я на них і дивлюся. Хлопці завжди додають і ростуть, добираються до певного рівня. Якщо говорити про Судакова і В'юнника, сьогодні вони провели більше ігрового часу, ніж зазвичай. Сподіваюся, вони зможуть закріпити свою гру і місце в команді. Вітаю їх і всю команду.

- Як ви ставитеся до того, що у «Маріуполя» в заявці було тільки 14 осіб?

- У суперника є кілька наших футболістів - тих, хто не може грати з «Шахтарем». І, звичайно, це принесло їм певні проблеми. Але це - правило, а правила повинні виконуватися. Так відбувається і з іншими клубами, в інших країнах. Нам вдалося добре зіграти. Опонент також дуже багато попрацював, намагався гнатися за результатом, але ми провели кращу гру, ніж противник.

- Cегодняшній матч можна розглядати як генеральну репетицію перед «Боруссією» М? Чи можна взагалі, враховуючи, що клас цих суперників непорівнянний?

- Одна гра абсолютно не пов'язана з іншою. Вони взагалі не стикаються ні в яких точках.

- Наскільки серйозна травма Дентіньо? Чи буде він готовий до матчу з «Боруссією» М?

- Ні, швидше за все, до цієї гри він не відновиться.

Микола Степанюк Джерело: ФК Шахтар Донецьк
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 06 травня 2024, 22:01 0

Юлії найбільше сподобалися вчинки Артема, коли вони були на відстані

Коментарі