Хемілтон виграв Гран-прі Португалії, Ферстаппен на подіумі, Леклер - 4-й

Льюїс Хемілтон мав проблеми на старті, але в підсумку впевнено переміг

Топ-10: Хемілтон, Боттас, Ферстаппен, Леклер, Гаслі, Сайнс, Перес, Окон, Ріккардо, Феттель

Очко за найшвидше коло: Льюїс Хемілтон (Мерседес)

Траса в Португалії не дуже підходить для обгонів, тому пілоту Мерседеса Льюїсу Хемілтону було важливо зберегти лідерство в гонці після старту. Однак на старті почався якийсь хаос.

Здавалося, що Хемілтон утримав лідерство, однак його швидко пройшов Валттері Боттас! Судячи з усього, кілька крапель дощу змінили характеристики траси і гонщики Мерседеса були до цього не готові. І несподівано в лідери вибився Карлос Сайнс на Макларені! Іспанець в гоночному темпі пройшов обидва Мерседеси і став 1-м. Відзначимо невдалий старт Макса Ферстаппена, який на старті вибив Серхіо Переса. Гонщики виявилися в напівпозиціі, адже дощ начебто і почався, але був занадто дрібним, щоб їхати за проміжної гумою. Але трек був слизьким, і пілотам потрібно було залишатися гранично уважними.

У підсумку пілоти Мерседеса звикли до траси і зуміли обігнати Сайнса, а слідом за ними в топ-3 піднявся Ферстаппен. Втім, Боттас і Хемілтон впевнено поїхали у відрив, а у Ферстаппена почалися проблеми з гумою. Виділимо досить впевнений пілотаж Шарля Леклера, який утримував 4-е місце.

Хемілтон не став довго чекати, включився і оперативно пройшов свого напарника. Судячи з усього, Валттері набагато швидше за Хемілтона зіпсував гуму, тому особливих проблем у Льюїса не виникло.

Після піт-стопів Хемілтон мав величезну перевагу і легко переміг, здобувши свою 92 вікторію у Формулі-1. Британець тепер має на 1 перемогу більше, ніж у Міхаеля Шумахера, і вийшов в одноосібні лідери.

Подіум замкнули Боттас і Ферстаппен, а Леклер зумів фінішувати 4-м.

Відзначимо відмінний пілотаж П'єра Гаслі, який в кінці красиво обігнав Серхіо Переса і фінішував 5-м на Альфа Таурі.

Загальний залік

1. Льюїс Хемілтон (Мерседес) - 256
2. Валттері Боттас (Мерседес) - 179
3. Макс Ферстаппен (Ред Булл) - 162

4. Даніель Ріккардо (Рено) - 80
5. Шарль Леклер (Феррарі) - 75

Іван Зінченко Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Авто/мото | 18 травня 2024, 18:08 0

Леклер і Сайнс не виправдали очікувань своїх фанів

Коментарі