Не одним лише спірним пенальті. Реал обіграв Барселону в El Clasico

Підопічні Зінедіна Зідана очолили турнірну таблицю іспанської Ла Ліги

Увага всієї футбольної громадськості в ці вихідні була зосереджено навколо принципового протистояння між каталонською «Барселоною» і мадридським «Реалом», які зустрічали вже в 204-й раз у своїй історії. В Іспанії, та й не тільки там, подібний матч прийнято називати не інакше як «El Clasico», яке в контексті сьомого туру поточного сезону іспанської Ла Ліги проходило за порожніх трибун стадіону «Камп Ноу» в столиці Каталонії. Коронавірус COVID-19 продовжує дошкуляти всьому світу, тому під жорсткі карантинні заходи потрапляють навіть матчі подібного високого статусу.

Складно відразу згадати ситуацію подібну до тої, що супроводжувала грандів футболу Піренейського півострова перед цим поєдинком. «Реал» і «Барселона» синхронно мінімально поступилися в минулому турі на внутрішній арені, після чого вирушили грати міжнародні поєдинки на своїх домашніх стадіонах. Але й тут у «вершкових» виникли проблеми в особі донецького «Шахтаря» (2:3), який феноменально провів еврокубкову гру. І ось з таким багажем результатів Зінедіну Зідану довелося на прес-конференції перед звітної грою вимовити фразу про «визначальність поєдинку для його долі на посаді головного тренера". Сильно!

У «Реалі» за французьку легенду вирішили виступити стіною, уже з перших хвилин принципового поєдинку відправившись у швидкісні атаки. Оборона каталонців протрималася лише п'ять хвилин під натиском: Бензема віддав точний пас на Вальверде, який своєчасно набіг у зону за спиною центральних захисників, після чого Федеріко пробив під поперечину. «Барселона» миттєво відповіла на такий несподіваних хід суперників. Класичний закидання Мессі на Альбу було переведено у зону перед воротарським, де Фаті випередив Рамоса, після чого став наймолодшим автором гола в El Classico.

Команди не соромилися витрачати сили на регулярне загострення ситуації біля обох воріт. Середина першого тайму ознаменувалася вогненною перестрілкою, під час якої Куртуа і Нето зробили чудові сейви після ударів з близької дистанції від Мессі і Бензема відповідно. Знизити градус протистояння не дозволяла місцями невдала гра стража воріт каталонців, який одного разу сам був змушений виправляти ситуацію після власного невдалого перехоплення подачі з флангу.

У другому таймі гра була більш-менш спокійною аж до ситуації з боротьбою Ленгле і Рамоса у штрафному господарів поля під час подачі стандарту з лівого флангу. Захисник «Барселони» потягнув за футболку свого візаві, але вчасно, як йому здавалося, встиг його відпустити. Однак для арбітрів VAR цього нетривалого контакту, натхненного ще й красивим падінням капітана мадридської команди, виявилося досить для призначення пенальті, яке реалізував точним ударом в лівий нижній кут сам потерпілий.

У «блаугранас» було близько півгодини для вирівнювання ситуації, проте серією замін Рональд Куман тільки збив настрій своїм підопічним в атаці. Господарі охоче розкривалися під позиційні атаки, але не створили більшого числа забитих м'ячів в цей вечір. Замість цього, «Реалу» пощастило з відскоком у чужому штрафному, а Лука Модріч, який вийшов на заміну під кінець гри, ще й встиг поводити за ніс голкіпера Нето, перед своїм точним ударом по спорожнілим воротам. Дуже важлива перемога для «вершкових» і, окремо, для Зінедіна Зідана.

У наступному турі каталонська «Барселона» зіграє в гостях у «Алавеса», а мадридський «Реал» чекатиме домашня гра з «Уескою». Однак обидва ці поєдинки пройдуть на тлі чергових матчів Ліги чемпіонів УЄФА посеред тижня.

Іспанська Прімера. 7-й тур.

«Барселона» - «Реал» - 1:3

Фаті, 9 - Вальверде, 5, Рамос, 63 (пен.), Модріч, 90

Ленгле, 29, Альба, 64 - Каземіро, 19, Начо, 37

«Барселона»: Нето - Альба (Брайтвейт, 87), Ленгле, Піке, Дест - де Йонг, Бускетс (Трінкан, 82) - Фаті (Грізманн, 82), Коутіньо, Педрі (Дембеле, 82) - Мессі.

«Реал»: Куртуа - Менді, Рамос, Варан, Начо (Васкес, 43) - Кроос, Каземіро, Вальверде (Модріч, 69) - Вінісиус, Бензема, Асенсіо (Родріго, 82).

Арбітр: Хуан Мартінес Мунуера (Валенсія, Іспанія).

Стадіон: «Камп Ноу» (Барселона, Іспанія).

Удари (у площину): 10 (4) - 15 (9)
Кутові: 7 - 7
Оффсайди: 0 - 1.

БАРСЕЛОНА-РЕАЛ.ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 21°C

Ілля Береза Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 27 квітня 2024, 08:43 3

Український воротар вперше за 16 матчів залишився на лаві для запасних

Коментарі