ЗЕЛЕНСЬКИЙ: «Україна може провести Олімпіаду разом з іншою країною»

Президент України взяв участь у відкритті льодової арени в Маріуполі

Президент України Володимир Зеленський взяв участь у відкритті льодової арени Mariupol Ice Center.

У двоповерховому спортивному об'єкті з льодовим катком також є медпункт, спортзал, методичний кабінет, фуд-корт і фан-шоп. Вартість проекту становить 90 млн грн. На базі льодової арени заснували муніципальний хокейний клуб, який буде грати в українській хокейній лізі.

Виступаючи на церемонії відкриття льодової арени, голова держави наголосив на важливості будівництва таких сучасних і комфортних спортивних об'єктів саме на Донбасі:

«Це велика перемога для Маріуполя, для жителів цього чудового міста, для всієї України і для Донбасу в цілому, тому що він для нас, для кожного з вас єдиний. І це велика перемога також для тимчасово окупованих територій Донбасу - щоб вони бачили, що тут є життя, тут будується Україна», - сказав Президент і висловив переконання, що Україна обов'язково поверне всі свої землі.

Володимир Зеленський подякував усім, хто долучився до зведення цієї льодової арени: «Це прекрасний приклад, коли міська влада, приватні інвестори - всі об'єднуються і роблять таку красу». Він висловив упевненість, що на базі цього нового і зручного комплексу з'являться нові спортивні зірки, які представлятимуть Україну на європейських, світових, олімпійських змаганнях і здобувати перемоги для країни.

Президент побажав спортсменам перемоги і зробив символічне перше вкидання шайби. Після цього в Mariupol Ice Center розпочався хокейний матч між молодіжними командами «Сокіл» (Київ) і «Маріуполь» (Маріуполь). Потім голова держави поспілкувався з видатними українськими спортсменами і обговорив з ними популяризацію спорту серед населення, важливість розвитку інфраструктури і розвиток спортивної медицини.

Володимир Зеленський зазначив, що амбітною спортивною метою для України є проведення Олімпіади: «Треба зрозуміти, які кроки для цього потрібно робити - і робити дуже швидко. Якщо це багато коштує - можна говорити про об'єднання і проводити Олімпійські ігри з іншими країнами», - сказав голова держави.

Володимир Зеленський додав, що влада розвиває інфраструктуру, зокрема відновлює дороги, для розвитку туризму в Україні. Проведення Олімпіади матиме символічне значення і також приверне іноземних туристів в нашу країну. «Нам потрібен спортивний «Оскар», нам потрібна мета», - підкреслив Президент.

Микола Степанюк Джерело: Сайт президента України
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 25 травня 2024, 20:18 0

Олександр переміг Тайсона та став абсолютним чемпіоном світу у хевівейті

Коментарі