Найбільша подія в гімнастиці під час пандемії: Ірина Дерюгіна про ЧЄ-2020

Змагання відбудуться у Києві в листопаді

Віце-президент Федерації художньої гімнастики України і головний тренер національної збірної Ірина Дерюгіна розповіла «РБК-Україна» про те, на якому етапі зараз перебуває підготовка до Чемпіонату Європи з художньої гімнастики, який відбудеться в Києві наприкінці листопада.

«Зараз ми повністю зайняті підготовкою до листопадового Чемпіонату Європи - національна команда провела збір у Туреччині, після приїзду також провели збір у Палаці спорту. На сьогоднішній момент у нас йде повна підготовка юніорів і дорослих гімнасток до багатоборства», - повідомила вона.

За словами головного тренера національної збірної, Чемпіонат Європи - це хороша можливість для підготовки до Олімпійських ігор, адже тільки змагання допомагають правильно вибудувати підготовку психологічно, фізично і емоційно.

«Ми виходимо в світові лідери, оскільки не стали сидіти і чекати, як розвиватимуться події. Це рішення було прийнято разом з Європейським гімнастичним союзом, і в нинішніх умовах ця подія немов ковток свіжого повітря для всіх дітей, які готуються до Олімпійських ігор. Зберегти це покоління можна тільки стартами і підготовкою. Тільки змагання допомагають правильно вибудувати підготовку психологічно, фізично і емоційно», - заявила Ірина Дерюгіна.

За її словами, гімнастика - це дуже важкий вид спорту, але цей спорт дає дуже багато позитиву.

«Дівчата стають сильними. Ті, хто пройшли підготовку - вони дуже організовані в роботі. І ті, хто взагалі пройшли великий спорт - ці люди здатні на дуже багато. Я дуже пишаюся тим, що це буде відбуватися саме в Україні», - заявила Дерюгіна.

Віталій Петровський Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 03 жовтня 2024, 04:27 1

2 жовтня королівський клуб поступився Ліллю 0:1 у 2-му турі Ліги чемпіонів