Баварія – Атлетіко. Прогноз і анонс на матч Ліги чемпіонів

Німецький гранд починає захист титулу

У середу свій перший матч в груповому турнірі нової Ліги чемпіонів проведе діючий переможець головного клубного євротурніру мюнхенська «Баварія». У минулому сезоні «червоні», крім Ліги чемпіонів, підкорили також чемпіонат і національний кубок. А феєричну гру підопічних Ханса-Дітера Фліка в поєдинку проти «Барселони», якій мюнхенці відвантажили вісім голів, шанувальники «Баварії» ще довго будуть згадувати із завмиранням серця. Правда, після розгрому «блаугранас» футбол у виконанні «червоних» став більш спрямований в бік прагматизму, але й цього вистачило для завоювання трофею.

Але перемоги минулого сезону залишилися позаду, і тепер мюнхенцям необхідно сконцентруватися на підкоренні нових досягнень. У новому розіграші Бундесліги зіграно чотири тури, і в трьох з них «Баварія» менше чотирьох голів не забивала. При цьому «Шальке» команда Фліка «винесла» з рахунком 8:0. Але ложкою дьогтю в цій атакуючій «бочці меду» є поразка від «Хоффенхайму» (1:4) і три пропущені голи в матчі з «Гертою». А генеральною репетицією мюнхенців перед початком нового європоходу стала зустріч з «Армінією», в якій «червоні» здобули впевнену перемогу - 4:1.

Першим суперником «Баварії» на шляху до захисту титулу стане мадридський «Атлетіко». Тактика команди Дієго Сімеоне навряд чи зможе здивувати суперників «матрацників», але вона протягом багатьох років доведена до такого ідеалу, що частенько приносить мадридцям успіх в матчах з фаворитами. Ось і в минулому сезоні мадридці в 1/8 фіналу змусили скласти повноваження переможця Ліги чемпіонів «Ліверпуль». Правда, потім «матрацники» поступилися менш топовому РБ «Лейпцигу». Взагалі, в останніх семи сезонах «Атлетіко» лише раз не зумів подолати груповий етап головного клубного євротурніру. «Дієго Сімеоне вдається постійно розвивати команду. Вони демонструють відмінну гру в обороні - одну з кращих в Європі. В атаці вони також володіють чудовою якістю», - так охарактеризував свого найближчого суперника наставник «Баварії». Повинен посприяти атакуючій міці мадридського клубу перехід в «Атлетіко» уругвайця Луїса Суареса, який у вересні приєднався до команди.

На жаль, перед відповідальним протистоянням команди зазнали кадрових пробоїн. Позитивний тест на Covid-19 не дозволить взяти участь у матчі Сержу Гнабрі. Також не зіграють Лерой Сане і Тангі Н'янзу, які продовжують відновлюватися після травм. У «Атлетіко» втрати виглядають істотно: Дієго Коста, Сауль Ньїгес і Рауль Хіменес пропустять гру в Мюнхені. Особливою майбутня зустріч стане для захисника мюнхенців Лукаса Ернандеса, який в минулому році перейшов до «Баварії» якраз з «Атлетіко». У матчі з «матрацниками» може встановити рекорд Роберт Левандовскі. Якщо поляк відзначиться результативним ударом у ворота суперників, він стане першим футболістом, якому вдасться забити в десяти матчах групового етапу поспіль.

У сезоні 2016/2017 команди опинилися в одній групі Ліги чемпіонів і обмінялися домашніми мінімальними перемогами. Куди більш знаковими для «матрацників» стали протистояння з «червоними» сезоном раніше. Тоді підопічні Сімеоне за рахунок виїзного голу здолали «Баварію» в півфіналі Ліги чемпіонів (1:0 вдома і 1:2 на виїзді). До речі, в Мадриді тоді перемогу господарям поля приніс результативний удар Сауля, який, як уже згадувалося, в середу не зіграє. А в далекому 1974 році «Баварія» і «Атлетіко» зустрічалися у фіналі Кубка європейських чемпіонів. Після нічийного результату (1:1) суперники були змушені провести перегравання, в якому мюнхенці розгромили мадридський клуб з рахунком 4:0 (по два голи забили Улі Хенесс і Герд Мюллер).

Орієнтовні склади:

«Баварія»: Нойер, Ернандес, Алаба, Зюле, Павар, Кімміх, Горецька, Коман, Мюллер, Дуглас Коста, Левандовскі.

«Атлетіко»: Облак, Ермосо, Савич, Феліпе, Тріпп'єр, Феррейра-Карраско, Коке, Еррера, Льоренте, Феліш, Суарес.

  • 1.61
  • 4.68
  • 5.5
Зробити ставку
  • 1.58
  • 4.50
  • 5.60
Зробити ставку
  • 1.61
  • 4.30
  • 5.40
Зробити ставку

21 жовтня, середа

«Баварія» - «Атлетіко»
Мюнхен. Стадіон «Альянц Арена». 22:00
ТБ-трансляція на телеканалі «Футбол 3» і відеосервісі MEGOGO
БАВАРІЯ - АТЛЕТІКО. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Майкл Олівер (Англія)
Прогноз Sport.ua - 2:0
Олександр Снітко Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 28 вересня 2024, 00:02 5

Олександр заперечив цю інформацію